Kovový mazlíček: Motorola V.60 v našich rukou

Motorola V.60 je variace na velmi hezký mobil V.66, o kterém jsme psali teprve nedávno. V.60 je designérský skvost, který si prostě zamilujete. Podívejte se na fotografie tohoto hezkého mobilu a naše krátké zkušenosti.

Stříbrný kov

Základní rozdíl mezi V.66 a V.60 je ve vzhledu. Zatímco V.66 má výměnný přední kryt, pod kterým se skrývá karta SIM, V.60 má SIM umístěnu klasicky pod baterií a přední kryt výměnný není. V.60 má totiž jiný benefit: exteriér je totiž celý z kovu. Kdo neměl mobil v ruce, neuvěří. Pokud odděláte zadní kryt baterie (tento kryt se rozprostírá přes celou zadní část mobilu, nikoliv jen přes část, jak je obvyklé) a položíte jej na stůl, uslyšíte typické kovové cinknutí. Z kovu je také kompletně celý přední kryt, což se samozřejmě podepisuje na hmotnosti. Mobil je celkově o něco větší a těžší než V.66. Ovšem rozdíl není tak výrazný, aby to komukoliv vadilo. Díky festovnějšímu provedení téměř vůbec nevrže kloub mezi oběma částmi mobilu, což lze jenom pochválit.

 

Dva displeje

Velkou výhodou mobilu je druhý displej, který se nachází na přední straně vrchního krytu v zavřeném stavu. Je sice pouze jednořádkový, ale odstraňuje všechny neduhy starších Véček. Vidíte na něm čas, aktuální profil a hlavně číslo (jméno) příchozího hovoru! Protože vidíte, kdo volá, i v zavřeném stavu, můžete si s klidem nastavit automatické přijetí hovoru otevřením mobilu. Pokud s dotyčným mluvit nechcete, necháte mobil jednoduše zavřený.

 

Displej mobilu má jiné podsvícení než V.66 a s určitostí mohu říci, že je podstatně kvalitnější. Má jasnou zelenou barvu s dostatečným jasem. Nemůžete si ovšem vybírat ze tří barevných variant jako u V.66. To je však vlastnost, která mi vůbec nechybí.

 

O hodně kvalitnější je také klávesnice. Styl ovládání zůstal stejný, klávesy však mají větší zdvih, jsou větší a podstatně lépe se mačkají. Kapitolou sama pro sebe je prostřední kurzorové kolébkové tlačítko. Po pravé straně mobilu je tlačítko, které kromě ovládání hlasového záznamníku a vytáčení v otevřeném stavu slouží ve stavu zavřeném pro přepínání profilů. Těch je stejně jako u T280 a V.66 pět a jsou plně nastavitelné.

 

Zlatíčko

Celkově je V.60 opravdu skvostem mezi mobily. Má špičkový vzhled, je celý z kovu, což se bude bezesporu líbit těm, kteří se rádi s mobilem chlubí. Funkce samotné jsou stejné jako u V.66, zde žádnou změnu nehledejte. Pokud si chcete o nich něco přečíst, zkuste naši recenzi Motoroly V.66, kterou jsme zveřejnili začátkem října. Původně měla být Motorola V.60 určena pouze pro americký trh, nyní se také prodává i v Německu a v Itálii. Cena se pohybuje okolo 1100 marek.

Co nejdříve také doplníme parametry mobilu a fotografie do naší databáze.

 

Diskuze (14) Další článek: Oskamarádi: od listopadu už platíte

Témata článku: Motorola, , Motor, Mazlíček, Motorol, Kovo