Králové DxO se přetahují o bodík. Teď přijde Huawei a má nejlepší fotomobil s náskokem 10 bodů!

Vlajkové lodě od Huawei vždycky trochu pokulhávaly za Samsungem, Applem, případně dalšími, a to zejména vinou fotoaparátu, který se postupně stal nosnou funkcí moderních smartphonů. Mnoho na tom nezměnilo ani jméno Leica, které se začalo před lety objevovat poblíž objektivů telefonů Huawei.

Až letos. Konstruktéři dokázali vymyslet něco viditelně jiného, než má konkurence, a dokázali o tom přesvědčit i autoritu, která má stále silnější slovo mezi výrobci, u uživatelů a v mobilním byznysu vůbec – DxO Mark. Tenhle web vrhnul nové Huawei P20 a P20 Pro na samotný vrchol žebříčku. A ne o bodík, nebo dva, což bylo v posledních letech znakem masivního úspěchu.

Podívejte se, jak fotí nový král DxO Mark:

Jestliže podzimní král Google Pixel 2 má 98 bodů a jeho nástupce, únorový Samsung Galaxy S9+ poskočil o jediný bodík, tak P20 rovnou o tři na 102 a Huawei P20 Pro dokonce  na 109 bodů! To je jak kdyby se Usain Bolt s Asafou Powellem na 100m sprintu přetahovali o tisícinky a najednou je někdo překonal o sekundu.

Diskuze (35) Další článek: Jde to i bez výřezu. Xiaomi Mi Mix 2S má nejnovější Snapdragon a bezdrátové nabíjení. Konečně!

Témata článku: Huawei, , , , , , , Huawei P20, Huawei P20 Pro, Výborný OLED, Králové, Moderní smartphone, Pře, Silné slovo, Vrchol žebříčku, #Huawei, Bodík, Masivní úspěch, DxO Mark, DX +, Usain Bolt, Nový král, Nejlepší fotomobil, F +, TED