Která značka nabídne čtečku otisků v displeji jako první? Prozradil to sám výrobce technologie

Čtečka otisků vpředu, na boku nebo na zádech? Tyto dohady se brzy stanou minulostí. V novém roce přijdou do prodeje smartphony, které ukryjí snímač otisků přímo pod sklo displeje a dotýkat se k odemknutí telefonu budeme tam, kde je to nejpřirozenější – tzn. přímo na displej.

Jako první oznámila finalizaci svého projektu společnosti Synaptics, která je připravena poskytnout řešení hned několika výrobcům smartphonů. A tajemství už není ani to, kdo z nich čtečku pod sklo implementuje mezi prvními. Podle magazínu Forbes by už na veletrhu CES 2018 v Las Vegas měl být odhalen první smartphone s touto technologií.

Klepněte pro větší obrázek
První smartphone se čtečkou integrovanou v displeji má být čínské Vivo (foto: Forbes)

Stát za ním bude čínský koncern BBK Electronics, do jehož portfolia spadají značky Vivo, Oppo a potažmo též v Evropě prodávaný OnePlus. Se čtečkou má jako první přijít značka Vivo, které se v minulosti už několikrát podařilo dostat do první pětky světových výrobců podle objemu distribuce.

O výbavě samotného telefonu zatím mnoho nevíme – snad jen to, že bude obsahovat OLED displej, což je podmínka pro funkčnost řešení se čtečkou v displeji. Jde vlastně o CMOS fotosenzor, který zaznamená strukturu prstu prosvětleného za pomoci OLED panelu. Umístěn bude maximálně 1,5 mm pod vnější vrstvou krycího skla.

Synaptics má se čtečkami otisků bohaté zkušenosti:

Diskuze (15) Další článek: Rendery Samsungů Galaxy S9 a S9+: Rozdílovou funkcí bude duální fotoaparát

Témata článku: , , , , , , Sklo, Výrobce, Čínské Vivo, Forbes, BBK, Výrobce těch, Vivo, Pro +, Jak, Nový rok, Displej, BBK Electronic, OLED displej, První smartphone, BBK Electronics, Objem distribuce, ? Displej, Sam, Las Vegas,