Kultovní sci-fi a tisíce dalších audioknih v podzimní inspiraci Audioteky

Baví vás audioknihy? Tak si nenechte ujít podzimní nabídku Audioteky, která letos slaví už jedenáct let na našem trhu. Najdete tu tisícovky atraktivních příběhů včetně detektivních bestsellerů, fantasy i kultovních sci-fi titulů, které si vaši pozornost rozhodně zaslouží.

Aktuální katalog Audioteky, největší audioknižní platformy v Česku, zahrnuje více než 7 600 titulů. Fantasy a sci-fi přitom patří k nejoblíbenějším žánrům a dlouhodobě se drží na druhé příčce za detektivkami a thrillery. A jaké z nich nás zaujaly nejvíce?

Frank Herbert: Duna 

Klepněte pro větší obrázek

Několikrát zfilmované a oceňované kultovní dílo sci-fi vypráví o mocenských bojích uvnitř vesmírného Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis – zdroje vzácného koření, které prodlužuje lidský život, zlepšuje zdraví a poskytuje uživateli zvláštní psychické schopnosti. V audiknižním zpracování příběh vypráví Jana Stryková a Marek Holý a strávit s ním můžete celých 22 hodin, takže vám zpříjemní třeba spoustu dlouhých cest do práce. Právě výkon obou interpretů často vyzdvihují posluchači, kteří tomuto titulu na Audiotece udělili nejvyšší možné hodnocení.

Jonathan French: Šedí bastardi 

Klepněte pro větší obrázek

Audiokniha obsahuje první díl z knižní fantasy série Souzené země. V něm Šakal střeží svůj kraj coby člen Šedých bastardů, jednoho z osmi bratrstev, která přežila kruté obléhání Souzených. Dlouho nesouhlasí s rozhodnutími vůdce a zakladatele Bastardů, válečníka zvaného Jílmistr, a usiluje o jeho sesazení. Když do pevnosti zavítá cizí čaroděj, plány na svržení šéfa jsou prozrazeny a Šakal se musí vydat na cestu. Během svého putování se utká s nebezpečnými protivníky, musí se také rozhodnout, komu zůstane věrný, a najít si své místo ve světě, který odměňuje jen zlovolné. Namluvil Pavel Soukup.

James Clavell: Šógun 

Klepněte pro větší obrázek

Z jiného ranku je strhující román o střetu dvou kultur, který se odehrává v neklidném období japonských i evropských dějin. Je dramatický a poučný zároveň, takže není divu, že si získal celosvětovou popularitu. Líčí události, které začínají v roce 1600, když při pokusu obeplout svět ztroskotá u východojaponského pobřeží holandská loď Erasmus. Její velitel, jeden z předních evropských lodivodů, Angličan John Blackthorne, se tak stane „zajatcem japonských ostrovů“. Nesmíří se však s rolí nečinného pozorovatele. Zasáhne do dosud nerozhodnutého boje o vládu nad Japonskem, který mezi sebou svádějí nejvlivnější samurajové a do něhož se svým nezanedbatelným vlivem zapojují i jezuité. Je to boj krutý, nesmlouvavý a neúprosný, plný nástrah a intrik – v sázce totiž není nic menšího než titul šóguna, před kterým se skloní celé Japonsko. I v tomto případě se můžete těšit na působivé podání Pavla Soukupa.

Mobilní aplikace Audioteka, která je určena k poslechu zakoupených titulů, umožňuje podporu Apple Car Play i Android Auto. Ovládat ji můžete také přes hodinky Apple Watch nebo s podporou Alexa.

Podrobnější informace o celé nabídce najdete na www.audioteka.cz

 
Další článek: Fitbit Sense 2 je fitness králem zápěstí. Jednoduchost vyváží až týdenní výdrž na baterii

Témata článku: , ,