Kuriózní rekord. Oppo Reno 3 je už třetí generací telefonu během 9 měsíců

Dříve bylo zvykem představovat nové telefony jednou za rok. Rychlejší to zvládají dvakrát, ale všechny překonává čínské Oppo, které to s řadou Reno letos stihlo třikrát. Pamatujete dubnovou premiéru Oppo Reno s čelní kamerou na houpačce? Místo horlivé propagace výrobce nelenil a v září představil Reno 2. Během Vánoc však proběhla ještě jedna premiéra: Reno 3 a Reno 3 Pro.

Říkáte si, co stihl výrobce za tak krátký čas vylepšit? Hlavní novinkou je podpora 5G sítí. Změnil se použitý procesor, Pro má Qualcomm Snapdragon 765, základní Reno 3 je vůbec první smartphone na trhu s procesorem MediaTek Dimensity 1000L. Stran paměti budou na výběr 8+128GB a 12+256 GB.

Oba telefony nabídnou 6,5" OLED displej, Reno 3 Pro má vyšší obnovovací frekvenci 90Hz a hráče potěší také 180Hz odezva dotyku. Nechybí podpora HDR10+. Oppo propaguje dlouhou výdrž, která navzody 5G konektivitě oproti předchozí generaci neklesá. Potěší 4025mAh baterie s podporou 30W rychlonabíjení VOOC 4.0.

Trochu zamrzí, že s každou další generací upouští od technologických hrátek s fotoaparátem. Místo houpačky umístilo 32Mpx selfie kameru do kapkového výřezu, resp. průstřelu u modelu Pro. Slabší jsou zoomovací schopnosti zadních foťáků, umí jen 2× optický nebo 5× hybridní zoom. Reno 3 Pro má čtverici s rozlišeními 48 + 13 Mpx (teleobjektiv) + 8 Mpx (ultraširoký) + 2 Mpx monochromatický senzor. Základní model má sice hlavní snímač 64Mpx, ale přidává pouze 8Mpx telefobjektiv a dvojici 2Mpx senzorů (monochromatický a portrétní).

Telefony samozřejmě přijdou s operačním systémem Android 10 a ve čtyřech barvách: fialové, bílé, černé a modré. Cena v přepočtu bez daně je v Číně od 11 200 Kč, respektive 13 750 Kč. Do ČR se telefony pravděpodobně nepodívají.

Via GSMArena

Diskuze (2) Další článek: RECENZE: Samsung Galaxy Fold ukazuje budoucnost. Skládačky mají něco do sebe

Témata článku: Oppo, , , , , , , , , , Meš, Dimensity, Procesor, Generace telefonu, Česká republika, Generace, Telefon, Senzor, Houpačka,