Lahůdky Samsungu: proti Applu a Nokii

Nokia N73 s HSDPA a GPS a iPhone velikosti kreditní karty. Jinými slovy Samsung i550 a P520 Armani – podobné jsou ale jen výbavou!
Kapitoly článku

Samsung P520 Armani: mini iPhone

Je to stylový telefon, jehož přední stranu tvoří velký dotykový displej. Ovládá se prstem a k tomuto účelu pro něj bylo vyvinuté nové uživatelské prostředí. Nabídne mnoho multimediálních funkcí a datovou konektivitu Wi-Fi. Je velmi atraktivní a má slavné jméno. Co je to? Většina z vás by hádala Apple iPhone, někdo možná LG Prada, ale tentokrát máme namysli Samsung P520 Armani.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung P520 Armani

Samsung P520 Armani by se dal označit za nástupce „kreditkových“ telefonů Samsung P300 a P310. Miniaturní telefony s obrysem běžné platební karty si získaly své příznivce. Přes své malé rozměry toho hodně nabídnou a hlavně velmi dobře vypadají. Součástí balení je kožené pouzdro, ve kterém je zabudovaný doplňkový akumulátor. Stejné řešení vidíme i u novinky P520.

08.jpg 09.jpg
Dodávat se bude s koženým pouzdrem

Také Armaniho Samsung má rozměry shodné s platební kartou. Tedy až na tloušťku, která je 10 mm. I to je ale velmi málo. Opět očekáváme precizní konstrukční zpracování, které utvrdí kvalitní materiály v čele s kovovými kryty.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  

Klávesnici nahradil velký displej, který je dotykový. Nabídne obligátní rozlišení 240 × 320 bodů a uživatelské prostředí je uzpůsobeno pro snadné ovládání prstem. Stylus tedy nebude potřeba a ani není v telefonu nikde ukrytý. Prostředí není postaveno na otevřeném operačním systému a tak případné rozšíření funkcí zajistí jedině Java (MIDP 2.0). Kromě velkého adresář, organizačních funkcí, e-mailu a dalších standardních doplňků nebude chybět přehrávač hudby a videa. Přítomno je dokonce i FM rádio. O zábavu se dále postará 3,2MPx fotoaparát, paměť zajišťují paměťové karty microSD, případně 50MB vnitřní prostor.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samsung P520 pracuje v běžných GSM sítích, kde nabídne datovou konektivity GPRS a EDGE. Podpora sítí třetí generace chybí, ale kompenzací budiž Wi-Fi. Telefon je kompatibilní s technologií UMA, tedy samovolným přecházením mezi Wi-Fi a mobilní sítí.

Klepněte pro větší obrázek
K telefonu se bude nabízet i stylové bluetoothové sluchátko

Slavné jméno tento telefon snad ani nepotřebuje. Je originální a bude se o něm hodně mluvit ve spojení s iPhonem a LG Prada. Je z této trojky sice nejmenší, ale podle mého názoru nejatraktivnější.

Samsung P520 Armani ve zkratce

  • rozměry a hmotnost: 88 × 55 × 10 mm, 85 g
  • podpora sítí: GSM 900, 1800, 1900 MHz
  • datové přenosy: GPRS, EDGE, Wi-Fi (UMA)
  • konektivita: Bluetooth (A2DP), USB 2.0
  • displej: dotykový aktivní TFT, rozlišení 320 × 240 bodů, 262 tisíc barev
  • fotoaparát: rozlišení 3,2 MPx, natáčení videa (176 × 144 bodů)
  • paměť: 50 MB, paměťové karty microSD
  • multimédia: přehrávač hudby a videa, FM rádio
  • výdrž: baterie Li-Ion 960 mAh, na příjmu 220 hodin, při hovoru 180 minut

Témata článku: Apple, Nokia, Samsung, Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, LG Prada 3.0, Nokia N73, Nokia N73 Music Edition, Samsung i550, Samsung i600, Samsung P300, Samsung P520 Armani, Pro +, Zabudovaný gps, Užitečná maličkost, Rozšíření funkcí, APP, Samsun, Sam, Kovová mřížka, Malé srovnání, Silný hráč