Legenda je zpět. Palm je unikátní mini smartphone, doplněk k hlavnímu telefonu

Palm je jednou z největších legend světa mobilů, která ve své historii zažila úspěšná i turbulentní období, několikrát změnila majitele a zanikla, aby nakonec vždy mohla povstat z popela. Další znovuzrození značky Palm má na svědomí malý americký start-up s čínskými investicemi od TCL a operátor Verizon. Právě ten už brzy nabídne nový Palm jako doplňkové zařízení k primárnímu smartphonu.

Nový Palm nemá ambice vystupovat jako plnohodnotný smartphone, ačkoli některým méně náročným uživatelům by mohl stačit. Sloužit bude jako příslušenství k jinému hlavnímu telefonu. Hlavní výhodou budou na dnešní dobu opravdu miniaturní rozměry 51 × 97 × 7,4 mm a hmotnost pouze 63 gramů. Výrobce počítá s tím, že ho budete nosit tam, kde by vám klasický smartphone překážel – do hospody, do divadla, na koncert.

Zjednodušené prostředí a ovládání gesty

Velikost je daná 3,3palcovou úhlopříčkou dotykového HD displeje. Telefon má zaoblené elegantní tvary a hliníkové tělo, splňující normu odolnosti IP68. Pro chod zařízení postačí procesor Snapdragon 435, 3 GB operační paměti a 32 GB vnitřního úložiště. Baterie má kapacitu 800 mAh. Na zadní straně leží 12Mpx hlavní fotoaparát s jednou čočkou, přední kamera má 8 MPx.

Prostředí je postaveno na Androidu 8.1 Oreo a nabízí zjednodušené rozhraní s aplikacemi od Googlu. Vzhledem k malé velikosti obrazovky se k ovládání používají gesta a hlasové povely. K synchronizaci s primárním smartphonem slouží aplikace NumberShare. Malý telefon jako první nabídne americký operátor Verizon. Zda se tento typ doplňkového telefonu k jinému smartphonu v praxi uchytí, ukážou až následující měsíce.

Diskuze (23) Další článek: První Xperie dostávají update na Android 9 Pie. Je to dokonce dřív, než Sony slíbilo

Témata článku: Palm, , , , , , , Dnešní doba, Primární smartphone, SMA, Smartphone, Mini smartphone, Malá velikost, Zadní strana, Vnitřní úložiště, Plnohodnotný smartphone, Mini, Hliníkové tělo, Přední kamera, Miniaturní rozměr, Telefon, Hlasový povel, Malý telefon, Zjednodušené prostředí, Number,