Legendární Tetris po 12 letech končí. Náhrada přijde na jaře

Když byl 10. července 2008 pro iPhony spuštěn App Store, bylo v něm jen pár her a jednou z nich byl i legendární Tetris od Electronic Arts. Firma nyní oznámila, že od 21. dubna 2020 si už nezahrajete Tetris 2011, Tetris Premium, ani Tetris Blitz. Aplikace už od léta 2018 nebyly aktualizované.

EA děkuje fanouškům a doufá, že s těmito tituly zažili mnoho hodin zábavy. Zároveň dodává, že pokud jste podstoupili nějaké In-App nákupy, nezapomeňte si jich patřičně užít. Po 21. dubnu 2020 totiž už ani jeden z tria titulů nespustíte. Místo toho, aby nainstalované hry žily svým životem, budou nadobro zaříznuty.

Vývojáři nevysvětlují, proč tituly z App Store odstraní, ani se nevyjadřují k tomu, proč je uživatelé nebudou moci nadále hrát. 12 let je asi prostě jen dlouhá doba a EA už nechce tyto dinosaury držet při životě. Tetris 2011 přitom nahradil ten původní právě ve stejném roce, jaké nese jméno. Přešel tehdy na freemium model a přinesl jiné herní režimy. Blitz je pak oblíbený, a velice dobře hratelný, i v dnešní době.

Za vším ale možná stojí společnost N3twork, která od EA přezvala celou mobilní franšízu týkající se Tetrisu. Už loni tito vývojáři oznámili práce na titulu Tetris Royale, jehož hlavním tahákem má být bojový multiplayer mód až pro 99 hráčů.    A možná bude oficiálně k dispozici právě od onoho 21. dubna. Už dnes si však od tohoto vývojáře můžete stáhnout licencovaný Tetris (zdarma pro Android a iOS), který se v aplikačních obchodech objevil spolu s ohlášením společnosti EA.

Via: MacRumors.com, The Verge

Diskuze (4) Další článek: Český Honor spouští Honor Klub – aplikaci pro fanoušky s informacemi, fórem a soutěžemi

Témata článku: , , , , Tetris, Náhrada, Electronic ARTS, Duben, App Store, Titul, Vývojář,