Lenovo láká na rekordně tenké rámečky. Displej zabírá celých 95 % čelní strany

Výsledkem vývoje společnosti Lenovo je smartphone vyšší třídy, jehož displej zabírá 95 % čelní strany. To je zatím rekordní hodnota. Více bychom měli vědět po premiéře 14. června.

V teaseru na nový model, který zveřejnil víceprezident Lenova Chang Cheng na Weibu, tak vidíme levý horní roh telefonu z čelního pohledu, na němž lze zaznamenat skutečně minimální displejové rámečky. Lenovo fotku doplnilo malou anketou, podle které má displej poměr k celkové přední ploše:

  • a) 80 - 84 %
  • b) 85 - 89 %
  • c) 90 - 94 %
  • d) 95% a více

A právě varianta d) zatím vypadá nejreálněji, víceprezident by asi těžko uváděl variantu s 95 procenty, kdyby displej novinky zabíral menší část přední plochy. Lenovo u svého topmodelu zřejmě vsadí na displej, který nebude mít módní výkroj v displeji. Zřejmě se tak inspiruje u Viva Apex (displej na 91 % čelní strany), který kamerku pro selfie vysouvá z horní hrany. Může to být ale jen šikovné ořezání snímku těsně před výkrojem v displeji, finální design telefonu je tedy stále opředen tajemstvím.

Podle zveřejněného teaseru navíc již nyní vznikají fanouškovské rendery, které ukazují, jak by mohl vypadat celý smartphone z přední strany. Na výběr dávají dvě varianty, s výřezem a bez něj. Hardwarové detaily novinky od Lenova zatím nejsou známy.

Nové Lenovo se zřejmě inspiruje u konceptu Vivo Apex:


Oživeno 11.5. 11:00: Na čínské sociální síti Weibo se objevil náčrtek budoucího modelu od Lenova, který má nést označení Z5. Výřez v displeji se tedy zřejmě konat nebude.

Klepněte pro větší obrázek
Bezrámečkovou novinkou od Lenova bude model Z5. Toto je jeho schematický náčrt

Via Gizmochina

Váš názor Další článek: Poslední sen Steva Jobse. Podívejte se na hotový Apple Park

Témata článku: Lenovo, , , , , , , , , Zveřejněný teaser, Varianta, Malá část, Hardwarový detail, Čelní pohled, Str, Náčrtek, Čelní strana, Tenký rámeček, Přední plocha, Vysoká třída, Víceprezident, Apex, Ořezání, Displej, Rekordní hodnota