Lenovo představilo první skládací tablet s Windows. Do prodeje půjde za rok

I čínské Lenovo se činí v oblasti skládacích displejů, a protože je ještě spousta nerozebraných „poprvé“, může si výrobce nárokovat jeden z nových titulů. Lenovo tak představilo „první skládací PC na světě“, ve skutečnosti se však jedná o skládací notebook (nebo spíše o tablet?) s 13,3" OLED displejem, v němž poběží operační systém Windows. Lenovo novinku zařadí do produktové rodiny ThinkPad X1, na trh s ní však nijak nechvátá (možná i kvůli aktuální situaci se Samsungem Galaxy Fold). Skládací zařízení uvede do prodeje až příští rok.

Lenovo vsadilo na 2K displej od LG, který se zavírá směrem k sobě, aby byl panel v zavřeném stavu chráněn před vnějšími vlivy. Přístup je tedy podobný jako u Foldu, protože se displej překládá v polovině. Pant však má být podobný jako u notebooku, v polorozevřeném stavu bude jednu polovinu displeje zabírat uživatelské rozhraní a druhou pak dotyková klávesnice. Při úplném rozevření budete mít před sebou tablet s displejem ve formátu 4:3.

Krátké představení skládacího Android notebooku od Lenova:

Za zmínku stojí integrace dotykové vrstvy od Wacomu (podobná jako u řady Galaxy Note od Samsungu), dotykové pero půjde zacvaknout do boční části zařízení. Výkon má dodávat zatím neznámý ULV (Ultra-low voltage) procesor od Intelu, zbytek specifikací je zatím držen v tajnosti. Neznáme tedy operační paměť, kapacitu úložiště a baterie ani koncovou cenu. Není však kam spěchat, Lenovo začne skládací zařízení prodávat až v první polovině příštího roku. A do té doby se jistě dozvíme vše potřebné.

Zdroj Lenovo

Diskuze (2) Další článek: OnePlus 7 Pro se chlubí nejlepším displejem a třetím nejlepším foťákem. Přední kameru vysouvá jako periskop

Témata článku: Lenovo, , , , , , , , , , Displej, ULV, Zařízení, Pro +, Windows!, PC na světě, Fold, Sklad, Pře, Notebook, Wacom, CPL, Tab S,