Lenovo Vibe S1: smartphone se dvěma selfie foťáky

Lenovo přivezlo do Berlína hromadu novinek. Mezi ty nejzajímavější patří telefon Vibe S1, který si oblíbí zejména selfie maniaci.

V dnešním mobilním světě je čím dál těžší zaujmout koncového zákazníka. Již jsme viděli telefony s otočným fotoaparátem, s duálním fotoaparátem na zádech a nyní jsme se dočkali také modelu s čelní duální kamerou. Na veletrhu IFA jej představilo Lenovo a ponese označení Lenovo Vibe S1.

Klepněte pro větší obrázek
Lenovo Vibe S1 má záda ze skla a po obvodu hliník. Rozměry telefonu jsou 143,3 × 70,8 × 7,8 mm a hmotnost je 132 g.

Novinka od Lenova nebude žádné ořezávátko, nabídne 64bitový procesor od MediaTeku, kde je každé jádro taktované na 1,7 GHz. Doplní ho i dostatečná 3GB RAM paměť. Dostatek paměti zajistí vnitřní úložiště o velikosti 32 GB, které lze doplnit o až 128GB paměťovou microSD kartu. Vše podstatné se bude promítat skrze 5palcový IPS FullHD displej (rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů). Nad ním se pak nachází hlavní lákadla tohoto modelu.

Klepněte pro větší obrázek
S fotkami pořízenými čelní kamerkou si budete moci následně pohrát - rozmazat pozadí, přeostřovat atd.

Ta hlavní čelní kamerka disponuje rozlišením 8Mpx rozlišením a na starosti bude mít pořízení snímku se všemi jeho detaily. Zatímco druhý 2Mpx fotoaparát poskytuje informace o hloubce a "simuluje lidské vnímání hloubky obrazu".​ Na zadní straně samozřejmě nechybí ani hlavní fotoaparát, jehož rozlišení se zastavilo na 13 Mpx, duální je zde však pouze diodový LED blesk. Telefon samozřejmě bude podporovat přídatný blesk vlastní výrobce Vibe Selfie Flash.

Klepněte pro větší obrázek
Zadní fotoaparát i hlavní čelní kamerka obsahuje BSI senzor.

Lenovo Vibe S1 se začne prodávat s předinstalovaným Androidem 5.0 Lollipop, který bude samozřejmě doplněn o vlastní grafickou nadstavbu. K internetu se připojíte prostřednictvím LTE (seznam pásem zatím není znám) nebo pomocí adaptéru Wi-Fi (802.11 a/b/g/n). Samozřejmostí je podpora Bluetooth 4.0 či GPS. Do těla telefonu lze vložit až dvě nanoSIM karty. Chybí už jen informace o baterii, přičemž ta bude mít kapacitu 2 500 mAh.

Na trhu se novinka od Lenova zpočátku objeví ve dvou barevných variantách (perleťová bílá a půlnoční modrá). První zájemci ho budou moci zakoupit v listopadu letošního roku, a to ve všech zemí, kde Lenovo oficiálně působí. Počáteční cena je stanovena na 299 dolarů (8 700 Kč).

Jaký je naživo?

Lenovo Vibe S1 patří mezi designově méně nápadné smartphony. Možná je to tím, že Lenovo už nezopakovalo design a la iPhone 6 jako u některých předchozích modelů S série. Rohy jsou sice nadále zakulacené, ale záda jsou ze skla a mírně vypouklá. To napomáhá jistějšímu držení telefonu v ruce. Nebýt dvou čelních fotoaparátů, tak se model Vibe S1 ztratí v záplavě pětipalcových FullHD modelů vyšší střední třídy. Takto si k němu najdou cestu minimálně selfie maniaci a pořídit si mohou rovnou i přídavný blesk Selfie Flash.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Lenovo Vibe S1

Cestu a pobyt redaktora na veletrhu IFA hradila společnost Huawei.

Diskuze (4) Další článek: Samsung láká na tajemný tablet Galaxy View. Ukáže ho v říjnu

Témata článku: Lenovo, , , , , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 128GB, Apple iPhone 6 64GB, Lenovo Vibe S1, Lenovo Vibe S1 Lite, SMA, Podpora bluetooth, Smartphone, Fotka pořízený, Předinstalovaný android, F +, Foťák,