Lenovo Vibe Shot: fotomobil s laserem [MWC]

Lenovo se snaží proniknout do všech mobilních oblastí. Nyní proto představila Lenovo Vibe Shot, telefon předurčený k focení. Přijde v červnu a bude stát 10 tisíc Kč.

Také Lenovo na barcelonském veletrhu pomalu odkrývá své karty. Jako jeden z prvních přišel na řadu nový fotomobil Lenovo Vibe Shot. Čínský výrobce přitom zůstává věrný své nastolené politice, a tak i tento model přichází s perfektním hliníkovým zpracováním. Hlavní pozornost na sebe ale strhává 16Mpx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu a trojitou přisvětlovací diodou. Navíc ostří jako (téměř) nikdo jiný na trhu.

Klepněte pro větší obrázek
Lenovo Vibe Shot využívá Android 5.0 Lollipop s novou grafickou nadstavbou Vibe UI.

Pojďme ale hezky popořádku. Začít můžeme u 5palcového IPS displeje s FullHD rozlišením (1 920 × 1 080 pixelů), což rezultuje v jemnost o hodnotě 441 ppi. Výkon má na starosti 64bitový osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 615 s první čtveřicí jader o taktu 1 GHz a druhou čtveřicí jader taktovaných na 1,7 GHz. Další součástí výkonnostní složky je grafický čip Adreno 405 a RAM paměť o velikosti 3 GB. S ohledem na zacílení na fotografii a video je důležitá i vnitřní paměť, která se tentokrát zastavila na 32 GB. Vibe Shot ale podporuje také microSD karty až do velikosti 128 GB.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Novinka od Lenova měří v pase jen 7,3 mm a váží 145 gramů.

Přímo vedle čočky hlavního fotoaparátu je napsáno, že má 16Mpx rozlišení a využívá rovněž optickou stabilizaci obrazu (OIS). Fotoaparát se skládá ze soustavy šesti čoček. V noci pomůže přisvětlovací tříbarevná LED dioda, což by mělo pomoci přirozenějšímu a lepšímu nasvícení. Teprve podruhé (po LG G3) se setkáváme s laserovým ostřením které je přesnější a až dvakrát rychlejší než klasické automatické ostření. Upraven byl rovněž software pro focení, který nápadně připomíná Lumie svým profesionálním režimem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samořejmostí je hardwarová spoušť fotoaparátu na boku telefonu.

Nebyl by to špičkový chytrý telefon, kdyby dnes nepodporoval LTE (Cat4). O další výbavě týkající se adaptéru se výrobce prozatím nezmiňuje. Dá se však očekávat, že telefonu půjde připojit k domácí Wi-Fi, a taktéž že bude podporovat obsahovat Bluetooth nebo GPS. Jasno však je ohledně baterie. Vibe Shot nabídne dostatečnou výdrž, když jeho baterie má kapacitu 2900 mAh. Prodávat se přitom bude i v provedení dual-SIM.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Čelní kamerka má vysoké 8Mpx rozlišení.

Na trh přijde Lenovo Vibe Shot v červnu letošního roku, přičemž doporučená prodejní cena je 349 amerických dolarů. Dle českého zastoupení byla orientační cena stanovena na 10 999 Kč s DPH.


Sledujete nás na Twitteru, Facebooku a G+? Občas je tam sranda ;-)

 

Diskuze (17) Další článek: Tenká a vodotěsný. Nové Sony živě z výstaviště MWC

Témata článku: Lenovo, , , , , Lenovo Vibe Shot, LG G3, LG G3 32GB, Las, Laser, Foto, Shot, Hlavní pozornost, F +, Orientační cena, OMG, Profesionální režim,