Lenovo Watch X jsou hybridní chytré hodinky s displejem i ručičkovým mechanismem

Lenovo vedle smartphonu Z5 uvedlo také nové chytré hodinky. Přesněji se jedná o kombinaci klasických mechanických hodinek s funkcemi chytrého náramku.  Vlastní operační systém tedy nemají. Hodinky nesou název Lenovo Watch X a vyrábět se budou ve dvou edicích. Ta druhá, značená doplňkovým názvem Plus nebo také Explorer Edition, nabídne navíc některé senzory.

Hodinky mají kruhový ciferník a klasický ručičkový quartz mechanismus. Ručičky ovšem doplňuje OLED displej, který bude zobrazovat další údaje, např. uběhnuté kilometry nebo spálené kalorie. Nadprůměrná je kapacita vestavěné baterie 600 mAh, díky které by hodinky měly vydržet bez nabíječky několik dní.

Konektivitu zajišťuje Bluetooth 5.0 a Wi-Fi, hodinky mají dále šest různých senzorů – akcelerometr, gyroskop, geomagnetický senzor, měřič srdečního tepu, barometr a měřič krevního tlaku – z nichž dva poslední jmenované budou pouze u verze Plus. Oba submodely budou nabízeny s koženým nebo zaplétaným kovovým (milánským) řemínkem. Cena je překvapivě příznivá a měla by začínat po přepočtu z čínské měny cca na tisícovce. O dostupnosti hodinek v Evropě zatím nemáme informace.

Jak se vyvíjely bezrámečkové telefony:

Diskuze (4) Další článek: Motorola Moto Z3 Play je na světě. Přináší čtečku na boku a má být cenově dostupná

Témata článku: Lenovo, , , , , , , Krevní tlak, Plus, Displej, Měna, Uběhnutý kilometr, Lenovo x, Kruhový ciferník, Mechanismus, Ručičkový mechanismus, Chytrý náramek, Evropa, Srdeční tep, Chytré, ? Displej, Bluetooth hodinky, Vestavěná baterie, Hod, Geomagnetický senzor,