LG a T-Mobile chystají Android se dvěma displeji

Na světlo se dostal nový a doposud utajovaný dvoudisplejový slider od LG. V USA nahradí koncept oblíbených Sidekicků. Jaký název by se vám pro novinku líbil?

Redaktoři serveru Pocket-lint měli velké štěstí, když na jedné malé konferenci v Londýně objevili neznámé a velmi zajímavé nové zařízení od LG. Tento smartphone evidentně obsahuje operační systém Android, má vysouvací klávesnici, nese na sobě logo T-Mobile a považte - mezi klávesami má umístěn druhý displej. Je to LG Optimus Slider, Flip II, nebo něco úplně jiného?

 
Foto Pocket-lint

Displej umístěný mezi „rozpůlenou“ klávesnicí se stará o zobrazování ikonek pro rychlé spuštění požadované aplikace. Z přiložených fotografií je vidět, že dvě z osmi „kolonek“ jsou nevyužité. Nabízí možnost přiřazení individuální aplikace. 

Zařízení je svými proporcemi poměrně robustní, zvláště tloušťka celého telefonu o sobě dává dosti vědět. Šasi nese některé podobné designové prvky, které jsme již mohli u předchozích modelů od LG spatřit. Čtveřice senzorových kláves pod hlavním displejem je shodná s modely LG Optimus 2X a Optimus Black.

 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Čočka kamerky na zadní straně nenese žádné označení o počtu megapixelů, takže se lze domnívat, že nejedná o finální podobu zařízení. LG totiž obvykle všechny své modely tímto způsobem označuje. Jedno je ale jisté, fotoaparát bude doplněn LED bleskem.

 2.jpg

Použitý vysouvací mechanismus, dle slov redaktorů, nebyl svým zpracováním zrovna na výši, což podporuje výše zmiňovanou teorii o nefinálním vzorku. Rozlišení displeje není známo, ale kvalit Optimus 2X bohužel nedosahuje. Je ale samozřejmě možné, že než telefon dojde do sériové výroby, může být vše jinak. Logo T-Mobile přímo na telefonu napovídá, že půjde nejspíš o brandované řešení ušité na míru americkému operátorovi. Ten dlouhodobě nabízel americkým uživatelům blízké řešení Sidekick a právě nové LG by tuto starší platformu mohlo nahradit.

Diskuze (13) Další článek: Třetí Nexus od Googlu možná již na podzim

Témata článku: LG, , , , LG Optimus, LG Optimus 2X, LG Optimus Black, T Mobil, MOBI, Displej, Vysouvací mechanismus, Mobil, #Android, T - Mobil, ? Displej,