LG BL40: široká Čokoláda předvádí funkce na videu

„Širo-širokoúhlé“ LG Chocolate II se odhaluje po kouscích. Dnes se konečně podíváme, jaké funkce se poskládaly na čtyřpalcový displej.

Nerad dělám z MobilManie YouTube-videoblog, ale tyhle záběry by byla škoda neposlat dál mezi lidi. O „široko-širokoúhlém“ LG BL40 si můžete myslet co chcete, každopádně je to telefon, který vybočuje z řady a budí pozornost. Přístroj samotný jsme ještě neměli v ruce, a tak vám nemůžeme předat osobní zkušenosti. O kousek blíže se však dostaneme s následující sérií videí, která byla uveřejněna na oficiálním blogu LG. Klipy jsou v angličtině, takže je opatřím alespoň stručným komentářem...

Ze zamčeného displeje rovnou do aplikace

Zajímavý nápad. Proč mít jediné gesto, jediný pohyb, kterým odemknete displej a teprve pak budete spouštět konkrétní aplikaci, když to jde udělat naráz? Na druhou stranu – jak to asi bude s použitelností této funkce v reálu?

Kopírovat/vložit

Tato funkce je řešena jinak než například u poslední verze iPhonu. U LG podržíte prst na odstavci textu, ten se označí a také se objeví kontextová nabídka. Přímo z ní otevřete editor zpráv a v něm už vidíte předtím označený text. Na první pohled to vypadá jako méně univerzální řešení – začátek a konec označeného textu se bude zřejmě upravovat až v editoru zpráv, ani slovo o kopírování obrázků… Opět ale musím doplnit – uvidíme jak to bude v praxi.

Celkem obyčejná galerie

LG se pochlubilo i svou novou galerií, která (podle toho, co vidíme) nepřináší nic nového. Matice podle data setříděných náhledů, pokud přístroj otočíte na šířku, dostanete se do 3D režimu, kde nůžete fotkami efektně listovat v prostoru. Listování probíhá velice svižně, kdybych si chtěl ale rýpnout, dodám, že náhledů je jen pár. Jak to bude s pořádně zaplněnou fotogalerií?

Herní mód

Na prezentované hře nevidím nic úchvatného, autíčko se nechová moc přirozeně. Doufejme, že LG má pro svůj obří displej připravené i lepší kousky.

3D kostka

Uživatelské prostředí S-Class 3D známe už z modelu Arena, tady je inovované, z krychle je vzhledem k tvaru displeje vytáhlý kvádr. Jeho stěny jsou přizpůsobitelné, můžete si na ně vystavovat nejrůznější widgety.

Panoramatický fotoaparát

Moderátor virtuálním otočným ovladačem navolí režim panorama a jde se na věc. Pořídí se série fotek a ty se automaticky pospojují do panoramatického snímku. Ten si můžete zvětši třeba pomocí multi-touch gesta. Jsem zvědavý na kvalitu výsledku...

Splitscreen, čili rozdělení obrazovky

No konečně. Konečně je šířka a plocha displeje využita k něčemu opravdu užitečnému. Při čtení zpráv si novou Čokoládu otočte na široko, displej se rozdělí na půl, vlevo je přehled zpráv, vpravo obsah vybrané z nich. Podobný fígl uvidíte také v kalendáři a hudebním přehrávači. Chytré. Takhle prostor využívala i podobně široko-širokoúhlá Nokia E90 Communicator.

Internetový prohlížeč

V nacvičené scénce browser vypadá opravdu dobře, o to víc jsem zvědavý, jestli své předpoklady potvrdí i v redakčním testu. I zde funguje „iPhonovské“ zoomování roztahováním dvou prstů. V klipu je řeč o bohatém obsahu, ale žádné velké triky jsme neviděli. Přehraje Čokoláda třeba takové YouTube video?

Širokoúhlé video

LG Chocolate jsme si v redakci familiérně překřtili na „široko-širokoúhlý“ telefon a jeho displej se tedy náramně hodí pro širokoúhlé filmy. V ukázce vidíme jen pár sekund videa v běhu, ta plocha je opravdu úžasná, ale mám pocit, že se jim ten klip trochu zasekává. Inu spočítat pohyblivý obraz o rozlišení 800 × 345 pixelů není pro kapesní zařízení žádný snadný úkol...

 

 

Diskuze (12) Další článek: Automobilová navigace skutečně vhodná i na kolo

Témata článku: LG, , LG BL40 New Chocolate, Nokia E90, Autíčko, Pře, Série fotek, Jediný pohyb, Funkce, Širokoúhlé video, F +, LG Chocolate