LG C1100: zrcátko s mobilem (test)

Korejský výrobce LG si na našem trhu získává stále větší popularitu a jak se zdá, konečně začíná myslet i na nenáročné nebo začínající uživatele. Nový model C1100 nenabízí žádné pokročilé funkce, ale zato dbá na vzhled a bude se prodávat za velmi příznivou cenu.
Kapitoly článku

Lev by mohl závidět

Telefonování s LG C1100 je příjemné, reproduktor je kvalitní a hlasitý. Hlasitost lze během hovoru měnit pomocí bočních kláves. Při hovoru si nestěžovala na kvalitu zvuku ani druhá strana, za což vděčíme citlivému mikrofonu ukrytému pod jednou z gumových zarážek v dolní části telefonu.

  
Různé způsoby zobrazení telefonního seznamu

Přístroj nabídne i vnitřní paměť na kontakty, uložíte jich až 200. Ke každému z nich můžete uložit až čtyři čísla a e-mailovou adresu, lze mu přiřadit i jednoduchý charakter. Kontakty můžete rozdělit do sedmi skupin, které však neslouží k filtrování hovorů. Telefon umožňuje i nastavení zobrazované paměti (SIM, telefon, obojí), nezvykle i režimu hledání v kontaktech (dle čísla, jména, obojího) a vybrat si můžete i formu telefonního seznamu (jména, jména a čísla, jména s čísly a obrázky). Vyhledávání kontaktů je možné podle prvního znaku i podle řetězce znaků; záleží na tom, jakým způsobem k seznamu přistupujete.

  
Vyhledávání v seznamu • nejčastěji volaná čísla lze přiřadit rychlé volbě

LG C1100 nabízí čtyřicetihlasé vyzvánění. Melodie hrají vskutku nahlas a čistě, jejich výběr je uspokojivý. Přístroj nabízí i jednoduché profily, které můžete upravit podle sebe. V telefonu jich najdete šest, z nichž dva jsou určeny speciálně pro použití s různými typy handsfree sad.


Editace záznamu • ke jménu můžete vybrat ikonu • třídění do skupin

Nyní jsou na řadě zprávy

Telefon vám umožní uchovat až 200 zpráv SMS, což je pro většinu uživatelů plně dostačující. Při jejich psaní lze využít slovníku T9, který můžete v nabídce nastálo vypnout. Slovník píše s diakritikou, při odeslání však znaky ořeže a neobírá vás tak o cenné znaky. Telefon podporuje dlouhé SMS zprávy, při jejich psaní se viditelně odečítají znaky a informováni jste i o konečném počtu SMS, které budou odeslány. Jednu zprávu lze odeslat až šesti příjemcům zároveň. Hodit se mohou i doručenky. Při tvorbě SMS lze využít funkcí formátování textu a nastavit můžete také velkost fontu. Vložením jednoduchého obrázku a zvuku povýšíte SMS na EMS.


Psaní textové zprávy • písmo je možné formátovat

Kromě klasických zpráv se může LG pochlubit i podporou MMS. Jejich tvorba je jednoduchá, ale vystačit si budete muset s obsahem v telefonu, protože nemá fotoaparát. Při psaní MMS je v informačním řádku vidět konečná velikost vytvořené zprávy. Vkládat lze obrázky, zvuky, melodie, ukázková je spolupráce s telefonním seznamem při vkládání čísla. S danou MMS si lze pohrát pomocí přidávání a časování snímků. I v tomto případě můžete použít prediktivní psaní.


Tvorba a náhled multimediální zprávy

Rád vám pomůže

Do jednoduchého kalendáře zapíšete až 20 položek. Vybrat si můžete typ – buď textovou poznámku, nebo použitelnější plánovač, který vás v daný čas upozorní. K rannímu vstávání zase pomůže budík, v tomto případě dokonce hned v pěti provedeních. U každého z nich lze nastavit denní opakování či zvolit, zda vás má budit od pondělí do pátku, nebo od pondělí do soboty. Samozřejmostí je výběr vlastní melodie.


Nabídka organizéru • budík je velmi vybavený


Kalendář • denní náhled • náhled na upomínku

Kromě těchto funkcí se může hodit i jednoduchá kalkulačka, převodník měn či aplikace pro zjištění světového času. Telefon vám umožní nahrát i krátké hlasové poznámky, které se ukládají do položky nazvané Moje složka. Zde najdete všechen obsah telefonu, který jste sami vytvořili, popřípadě dohráli pomocí wapu. Zmínit se sluší i přítomnost jednoduché hry, která je volnou adaptací známého Hada. Další hry lze dohrát díky podpoře Javy 2.0. Na všechny zvuky, obrázky a hry máte k dispozici přibližně 1 MB sdílené paměti.


Hra je pouze jedna • kalkulačka • převodník jednotek

Překvapivě rychlý

Nové LG se může pochlubit poměrně kvalitní datovou podporou. V telefonu této kategorie jsem GPRS třídy 10 (4 + 2 timesloty) opravdu nečekal. Rychlá data využijete nejlépe při procházení wapu, který je implementován ve verzi 2.0 a podpořen povedeným prohlížečem MIC Browser verze 1.1.13 nebo při posílání MMS. Přístroj bohužel nelze využít jako hardwarový modem pro počítač.

  
Wap je zásobován daty přes GPRS třídy 10

LG C1100 mě nadchlo svou jednoduchostí, řekl bych, že je to téměř ideální stylový telefon nejnižší kategorie. Chybějící vnější displej mu lze prominout, funkční výbava je dostatečná, kvalita zpracování až na pár drobností výborná. LG s tímto modelem přichází právě včas, protože se může leckomu hodit jako dárek pod vánoční stromeček. Cena kolem 4 500 Kč vás určitě potěší.

Podrobné parametry telefonu najdete v katalogu mobilů.

Plusy a minusy

+ kvalitní, pevná konstrukce
+ dobře vybavený adresář
+ pohodlná klávesnice

- chybí externí displej
- informační dioda září slabě 
- do kalendáře se vejde jen 20 záznamů


Druhý pohled

Zde mají ostatní členové redakce možnost napsat svůj názor na testovaný telefon.

David Polesný

Telefon LG C1100 je přímým konkurentem Samsungu X450, který je velmi oblíbený. Stříbrná asijská véčka se líbí a zákazníci hledají nejlevnější alternativy. Proto si myslím, že bude mít LG s tímto modelem úspěch. Externí displej bych oželel, ale informační dioda velmi slabě září. Vnitřní displej je sice pasivní, ale zobrazuje velmi kvalitně. Zrcátko je příjemným zpestřením jinak fádního designu. V nabídce oceňuji dobrý adresář a pohodlnou práci se zprávami. Celkově na mě tento telefon zapůsobil docela dobrým dojmem, chudší výbava odpovídá ceně.


V poslední kapitole je připravena rozsáhlá fotogalerie, ve ktré najdete obrázky obsažené v textu a mnoho dalších.

Témata článku: LG, , , LG C1100, MOBI, Nejvýraznější prvek, Denní opakování, Zrcátko, Mobil, Test, Svislý směr