LG G7100: vlajková loď značky (velký test)

Už jste viděli mobil s otočným displejem? Pokud ne, dnes máte novou šanci. Nejlepší mobil od LG dále nabízí vestavěný fotoaparát s bleskem, vynikající ovládání a bohatou výbavu. Tak pojďme na to.

Rychlé odkazy

minirecenze pro ty, co spěchají
parametry telefonu v katalogu mobilů
• fotogalerie se všemi obrázky

nerozdělená recenze v textové verzi

Vítej, LG

Zatímco obyvatelé asijských zemí už s mobily LG nějakou dobu telefonují, našinec se dočkal až v lednu tohoto roku. V Asii se LG zaměřuje především na telefony pro sítě třetí generace CDMA, kde má dokonce větší úspěch než Samsung, v Evropě to ale tak zřejmé není, proto se budeme i v Česku s mobily této značky setkávat čím dál častěji. Mobily LG jsou nejvíce srovnávány právě se Samsungy. Oba výrobci pocházejí z Jižní Koreje, oba si libují v barvičkách a cirkusových melodiích. Můžeme u nich nalézt i další společné prvky, svou vlastní identitu ovšem nepostrádají, to se musí uznat.

V Evropě se nabízí zhruba dvacítka modelů, z toho pro Česko jsou určeny zatím tři telefony. Základní model G5300i má klasickou konstrukci a barevný displej s 65 000 barvami, jeho cena se pohybuje okolo sedmi tisíc. G7020 je klasické véčko s vnějším černobílým a vnitřním barevným displejem (65 000 barev), za které zaplatíte necelých devět tisíc. Zatím nejvyšším modelem je G7100, jehož recenzi si právě můžete přečíst.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG G7100 - krasavec, viďte?

Jedná se o stylové véčko s otočným displejem a netradičně umístěným digitálním fotoaparátem. Pikantností je vnější barevný displej OLED (256 barev). Vnitřní displej má „po asijsku“ tradičních 65 000 barev. O jeho luxusnějším ražení hovoří i cena, která se u internetových prodejců pohybuje okolo 14 tisíc korun. Co nevidět se ale u nás objeví i další kousky. Více informací o současné i budoucí produktové řadě LG si můžete přečíst v našem dřívějším článku.

Elegance na první pohled

LG G7100 svými rozměry (90 x 48 x 24 mm) spadá do kategorie středních véček, rovněž hmotnost (100 g) není nejmenší. Mobil padne na druhou stranu dobře do ruky, je poměrně pevný a objemný. Kombinace stříbrné a modré působí vkusně a nerušivě. Časy dávno minulé nám připomene vnější anténa, která je zakončena „kouskem“ leštěného kovu. Velmi masivně působí vrchní kloub, který má ovšem své opodstatnění, uvnitř skrývá digitální fotoaparát.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sklíčko vypadá jako zrcátko, řekli byste, že je to displej?

Největší pozornost přitahuje kulaté sklíčko na přídi, v jehož spodní části se vyjímá logo LG. Sklíčko funguje v klidovém stavu jako zrcátko, nesmíte se však do něj dívat z dálky, váš obličej se v něm začne rozpadat. Zrcátko je dobré leda tak k prohlížení naběhlých vrásek po probdělé noci. Daleko zajímavější pohled nabízí při zmáčknutí jednoho z bočních tlačítek. O tom ale až za chvíli.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Stříbrná a modrá telefonu sluší

Zakroutíme mu krkem

Po otevření véčka vás bude zajímat vnitřní barevný displej a klávesnice. Teď ovšem uchopte horní část s displejem a zkuste s ní otáčet. Vida, jde to na obě strany, doleva o devadesát, doprava o rovných stoosmdesát stupňů. To znamená, že displej můžete klidně druhou stranou přiklopit ke klávesnici, čímž se z vnitřního displeje stane vnější. Pěkná frajeřina, jen co je pravda. Podobné řešení nabídnul už dříve Samsung SGH-P400, který se u nás nakonec ani nezačal prodávat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Neulomte mu hlavu!

Vzhledem k tomu, že čočka digitálního fotoaparátu je skryta v levé části horního kloubu a nelze s ní nijak otáčet – jako například u Samsungu – musíte displej před focením pootevřít do pravého úhlu, naklonit doprava o 90 stupňů a uchopit podobně jako videokameru. Zpočátku to vypadá velmi krkolomně, když jsem to poprvé zkoušel v tramvaji, vypadal jsem u toho jako duševně zaostalý, vůbec jsem si nevěděl rady, i když vám to telefon ukáže v podobě krátké animace před každým spuštěním fotoaparátu.

 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ležící a spící

Nakonec jsem si zvyknul a dokonce si ten prapodivný systém i oblíbil. Má to své výhody, uvidíte. Pro tyto účely je tlačítko spouště umístěno na pravém boku mobilu, zato vlevo se nachází zdvojené tlačítko pro regulaci hlasitosti. V krabici kromě telefonu najdete cestovní nabíječku, obsáhlý manuál, cédéčko se softwarem, šňůrku na krk, bondovku, datový kabel a náhradní baterii – poměrně slušná výbava, co říkáte?


Fotíme v praxi - koukněte se na videoklip (4 MB)


Článek pokračuje v další kapitole.

Témata článku: LG, , , , LG G7100, Špatná lokalizace, Velký test, Sportovní auto, Detailní snímek, Zajímavé provedení, Test, Vnější anténa, Velký, Loď