LG GD510 Pop: úder na solár? (test)

Ano, to je to LG se solárním panelem a s jediným tlačítkem, které je chvíli zelené, chvíli zase červené. Jak se model GD510 povedl?

Multmédia v popředí

Interní paměť LG GD510 je 45 MB, což je standardem v této kategorii. Dá se rozšířit pomocí paměťových karet microSD až do velikosti 16 GB. Pokud si začínáte myslet, že to je ideální kombinace pro hudební telefon, musíme opět připomenout chybějící 3,5 mm audio konektor pro připojení sluchátek...

Multimediálních a zábavných funkcí najdeme v telefonu několik. Základem je hudební přehrávač. Jeho hudební knihovna třídí skladby podle standardních, atributů - názvu, interpreta, alba a žánru. Knihovna nabízí také vytváření vlastních playlistů, zobrazení najpřehrávanejších skladeb i náhodné přehrávání.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Přehrávač hudby a jeho knihovna

Během přehrávání se na displeji zobrazuje obrázek alba (pokud je uložen ve složce), časová osa, ovládací tlačítka a nechybí ani rychlé hodnocení. Nastavení hlasitosti můžete upravit i pomocí hardwarových tlačítek na hraně telefonu. Hudební přehrávač doplňuje FM rádio s RDS. Rádio funguje pouze s připojeným dodávaným headsetem, který slouží jako anténa.

Galerii obrázků musíme obzvlášť pochválit. Kromě toho, že nabídne efektní prohlížení fotografií, disponuje i jejich úpravou s množstvím různých nastavení a funkcí. LG GD510 dále obsahuje několik Java her a aplikací. Někoho možná potěší i aplikace pro úpravu a stříhání videosekvencí, s kterou není problém vytvořit jednoduchou slideshow s hudbou v pozadí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Galerie a úprava fotografií

Podprůměrné tři megapixely

LG GD510 disponuje fotoaparátem s rozlišením tři megapixely. Postrádá automatické ostření a chybí i přisvětlovací LED dioda či xenonový blesk. Maximální rozlišení fotografií je 2 048 × 1 536 obrazových bodů. Od těchto hardwarových parametrů nemůžete tedy očekávat ani průměrnou kvalitu výsledné fotografie. Prostředí fotoaparátu je však přepracované a nabídne množství různých nastavení, jako například vyvážení bílé, výběr scény, časovač i noční režim.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Fotoaparát má propracované uživatelské prostředí
Klepněte pro větší obrázek 
Detail optiky fotoaparátu

Fotografie pořízené ve zhoršených světelných podmínkách jsou, zejména kvůli chybějící LED diodě, nepoužitelné. Výrazná zrnitost je způsobena vysokým ISO. Na fotografování makro záběrů hned zapomeňte. První problémy s ostrostí se objevují již při vzdálenosti 20 centimetrů od objektu. V dobrých světelných podmínkách, například při fotografování krajinky, je kvalita obstojná. S barevností to však GD510 Pop často přestřelil.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázkové fotografie

Takhle to zkazit...

LG GD510 Pop je dobrý telefon, dokonce si troufnu napsat, že je to velmi dobrý telefon. Není drahý, je malý, lehký, stylový a hlavně dotykový. Nechybí mu žádná podstatná funkce a určitě dokáže uspokojit potřeby běžného uživatele. Má to však jeden háček. Výrobce neintegruje 3,5 mm jack konektor. Kdyby ho nový Pop měl, určitě by mohl ovládnout nižší část segmentu hudebních telefonů. Takto mu zbývají pouze oči pro pláč.

Telefon koupíte u T-Mobile za základní cenu 3 999 Kč, jen se smlouvou na velmi drahý paušál to půjde i za korunu. T-Mobile prodává LG Pop prodává tak, jak jste jej dnes viděli, tedy bez solárního panelu. Jestli ale máte zájem o trochu té zelené energie, budete muset k O2. GD510 se solárním panelem tam pořídíte za 4 495 Kč, tedy o pět set dráže (zajímavé je, že u O2 se LG GD510 jmenuje Solar). Panel jsme ještě neměli možnost otestovat, takže je brzy vynášet soudy, ale za cenu jedné pětistovky navíc to zní minimálně jako zajímavá hračka.

Témata článku: LG, , , LG GD510 Pop, LG GD510 Solar, Nokia 5530 XpressMusic, Loňský pokles, Pomer, Moderní displej, SOL, Základní atribut, Třípalcový displej, Drahý paušál, Podstatná funkce, Pop, Solár, Solar, Pomalé připojení, Skrolování, Ručička, Zajímavá hra, Test, Nepřijatý hovor, Průměrná hodnota