LG K10: levný oblázek pro mladé [recenze]

Atraktivní vzhled, dlouhá výdrž baterie, skvělý foťák a nízká cena. Tak nějak by se daly shrnout hlavní požadavky mladých. LG proto přispěchalo s odpovědí v podobě LG K10.
Kapitoly článku
Klepněte pro větší obrázek
LG K10 na tiskové fotografii

LG na lednovém veletrhu CES představilo telefony nové řady K. Tímto označením se výrobce pokouší více zpřehlednit své portfólio, jelikož loňské modely nižší a střední třídy svými složitými názvy uživatele spíše mátly. Nám se do redakce dostal nejvyšší model „káčkové“ řady – LG K10.

Plusy:

  • Povedený oblázkový design
  • Nadprůměrný fotoaparát
  • Dvoudenní výdrž baterie
  • Odladěné, čisté prostředí

Minusy:

  • Méně spolehlivá automatická regulace jasu
  • Pouze 1,5 GB RAM
  • Nabíjení trvá až 3 hodiny
  • Horší reproduktor

Verdikt: LG K10 ve střední třídě nabídne téměř vše, co si uživatel žádá. Má pěkný displej s efektním 2,5D zahnutým krycím sklíčkem, nadprůměrný fotoaparát či dvoudenní výdrž baterie. Ocenit musíme i odladěné prostředí postavené na Androidu 5.1 Lollipop. Díky nízké cenovce a atraktivnímu vzhledu lze telefon považovat jako skvělou volbu zejména pro mladé.

Hodnocení:​ 6,6 z 10

LG K10
rozměry a hmotnost: 146 × 75 × 8,8 mm
displej: 5,3", kapacitní IPS LCD, 720 × 1 280, 277 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 1,5 GB, baterie: 2 300 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 410 (4× Cortex-A53, 1 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 5.1 (Lollipop)
fotoaparát: 13MPx, video, autofocus, blesk
33 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Telefony káčkové řady vás nemají oslnit svou výbavou, ale jejich úkolem je přinést pěkné zpracovaní a zejména LTE i do nižší cenové třídy. Nové přehlednější značení (K4, K5, K7, K8 a K10) má navíc uživateli ulehčit výběr, jelikož vyšší číslo znamená vyšší výbavu. Přesto se námi testovaná a zároveň nejlépe vybavená „kádesítka“ cenou vešla pod 5 000 Kč. Vezmeme-li v potaz i její výbavu, povedený design i dobrou výdrž, jedná se o velmi vážného kandidáta ke koupi.

Témata článku: LG, , , , , , Huawei P8, Huawei P8 64GB, Huawei P8 Lite, Huawei P8 Max, LG K10, LG Zero, Hlavní výtka, Zlozvyk, Fialová, Dobrý poměr, Pět Android, Mini a Max, Bílé provedení, Důležitý parametr, Jack konektoru, Zbytečný balast, Základní funkce, Skvělý fotoaparát, Napájecí adaptér,