LG KE500: stříbrné vysouvání (test)

LG přináší nový stříbrný vysouvák KE500. Nabídne stylový design, dvoumegapixelový fotoaparát, slot na paměťové karty i FM rádio.

Sluchátka s redukcí

U hudebního přehrávače jsem si dlouho mylně myslel, že nedokáže hrát na pozadí. Z omylu mě vyvedlo až stisknutí tlačítka fotoaparátu při přehrávání, po němž došlo k překvapivé minimalizaci přehrávače na pozadí. Hudební přehrávač si poradí s formáty MP3, WAV i AAC. Skladby jsou tříděny podle svého jména, nikoliv ID3 tagů a můžete si z nich sestavovat vlastní playlisty. Hudební přehrávač nabízí dvě možnosti vzhledu, šest křivek ekvalizéru i opakované a náhodné přehrávání.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nabídka multimédií • dva vzhledy hudebního přehrávače a jeho nastavení • hudební knihovna

LG mě potěšilo tím, že k telefonu dostanete sluchátka, která mají na kabelu redukci na 3,5mm jack. V tomto zakulaceném kvádříku lze také pomocí otočného ovladače regulovat hlasitost a najdete zde i mikrofon a tlačítko pro příjem hovorů. Sluchátka dodávaná k telefonu nehrají špatně, ale mě příliš neseděly v uších a snadno vypadávaly. Jakmile si ale připojíte sluchátka vlastní, budete řešit problém kam s přespříliš dlouhým kabelem. Telefon nabízí také možnost připojení bezdrátových sluchátek přes Bluetooth profil A2DP.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Příslušenství, které k telefonu dostanete • sluchátka mají na kabelu redukci i ovládání hlasitosti

Hudební přehrávač doplňuje FM rádio, které hraje jen při připojených sluchátkách. Ta slouží jako anténa. Dvanáct stanic si můžete uložit do paměťových pozic. Nechybí ani automatické vyhledání nejsilnějších stanic v éteru. Funkci RDS ale FM rádio nenabízí. Narozdíl od hudebního přehrávače jej nelze minimalizovat na pozadí. V telefonu je i jednoduchý přehrávač videozáznamů ve formátu 3GP a MP4. Videozáznamy je možné přetáčet, nejde je ale roztáhnout na celý displej.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
FM rádio nabízí dvanáct paměťových pozic • přehrávání videa • jediná hra Sudoku

Příznivci her v mobilních telefonech budou asi zklamáni. LG KE500 obsahuje jen jednu předinstalovanou Java hru – Sudoku. Další Java aplikace je ale možné do telefonu dostat jednoduše přes Bluetooth.

Výsledky aplikací jBenchmark: 

  • jBenchmark 1.0:          6220 bodů
  • jBenchmark 2.0:            449 bodů

S EDGE na wap i internet

Datové technologie zastupuje GPRS a EDGE ve třídách 10. Využít lze i vytáčené spojení CSD. Dále v telefonu pro přenos dat slouží Bluetooth 2.0 a systémový konektor. Po spojení telefonu a počítače pomocí kabelu máte na výběr dva režimy. První je určen pro připojení počítače k internetu přes telefon, druhý umožní díky USB Mass Storage přistupovat do paměti telefonu i na paměťovou kartu. Telefon se při připojení nabíjí. K LG dostanete malé CD obsahující software pro synchronizaci, připojení počítače k internetu přes telefon a multimediální přehrávač.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prohlížeč se nijak nevymyká standardu

V novém LG najdete také jednoduchý wapový prohlížeč. Nabízí záložky i možnost vypnout stahování obrázků. Na displej se při prohlížení wapu vejde až jedenáct řádků textu. Po ukončení prohlížeče se vždy dozvíte množství přenesených dat.

Levná a nenápadná stylovka

LG KE500 ve mě zanechalo vcelku pozitivní dojmy. Za cenu okolo pěti tisíc korun nabízí nenápadný ale stylový design a velmi slušnou multimediální výbavu. Pořídí si jej zejména ti uživatelé, kteří touží po stylovém telefonu za rozumnou cenu. LG KE500 nemá sice tak luxusní vzhled jako vyšší model Shine, nižší cena se ale musela někde projevit. Potěšilo mě bohaté příslušenství zahrnující datový kabel i sluchátka s redukcí na 3,5mm jack. Nejvíce mi naopak vadilo, že slovník T9 píše s diakritikou. U většiny konkurence ve stejné cenové hladině sice najdeme i takové funkce jako hlasové vytáčení a e-mailový klient, myslím si ovšem, že potenciálním zákazníkům chybět nebudou. LG KE500 si na českém trhu můžete zakoupit již nyní.

Plusy a mínusy

+ stylový design
+ slušná multimediální nabídka
+ sluchátka s redukcí na kabelu

- paměťová karta pod baterií
- slovník T9 zkracuje zprávy
- žádná indikace zmeškaných událostí

Témata článku: LG, , , LG KE500, Jediná hra, Vysouvání, Textová poznámka, Patrný šum, Vybraný den, Dlouhý kabel, Omalovánka, Str, Test