LG KM380: flip se vrací a tepe do rytmu (preview)

Nové LG myslí hlavně na hudbu. Kvalitu zvuku zaručuje věhlasné jméno high-endového guru Marka Levinsona.

Korejská dvojka LG představila nový, hudebně laděný telefon s modelovým označením KM380 a puncem Marka Levinsona. Audiofilové by Marka Levinsona označili nejspíše jako špičkového konstruktéra, nekompromisního hifistu a v neposlední řadě také za ředitele stejnojmenné společnosti vyrábějící špičkové audio komponenty. Není to první model vzniklý za spolupráce této dvojice, na Světovém mobilním kongresu byl k vidění hudebník pro Asii KM710. Výrobce na spolupráci hodně sází a oprávněně slibuje skvělou reprodukci zvyku při poslechu jakéhokoli hudebního stylu. Ale nejen to, nový mobil dostal do vínku schopnost nazvanou „Restoration Technology“, která prý dokáže kvalitně přehrávat i audiosoubory v nízké kvalitě, například MP3 s bitrate 64 Kb/s nebo nižší.

Flip je zpět

LG KM380 je mobil s vyklápěcí konstrukcí s designem podobným hudebnímu Walkmanu W350i. LG má ale o něco konzervativnější design, naproti tomu Sony Ericsson nezapře svou „pomerančovou“ příslušnost. Společné pro oba mobily jsou ovládací prky na vyklápěcím flipu, díky kterým lze rovnou spustit a ovládat hudební přehrávač. Podpora hudebních formátů je dostatečně široká, přístroj disponuje i FM rádiem. Ve stavu se zavřeným flipem narušuje linii přístroje jen slot na paměťovou kartu microSD a několik tlačítek po stranách. Navrch má LG proti švédsko-japonské konkurenci přítomností 3,5mm konektoru pro sluchátka. Po otevření flipu se odhalí klasická alfanumerická klávesnice spolu s funkčními a směrovými klávesami.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
LG KM380 je především hudební mobil

Co do fyzické charakteristiky KM třistaosmdesátka váží skvělých 80 gramů a měří 108 × 46 × 13 milimetrů. A nyní k technické specifikaci: přístroj si poradí se třemi pásmy sítě GSM 900/1 800/1 900 MHz, konektivitu doplňuje GPRS a EDGE desáté třídy, Bluetooth 2.0 s profilem A2DP a rychlý USB port. Rychlejší data a podpora 3G chybí. Šetřilo se také na fotoaparátu, ten má rozlišení pouhých 1,3 Mpx. Ani vestavěná paměť neoslní, s 30 MB se bez velké paměťové karty neobejdete. Na druhou stranu to není nic neobvyklého, třiceti megabajty dotují výrobci své telefony běžně. Dobrou zprávou ovšem je, že telefon zvládne i tu největší dosud vyrobenou, jejíž kapacita činí solidních 32 GB.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Flip jako typ konstrukce se po čase opět vrací do módy

Displej telefonu má na dnešní dobu standardní parametry: rozlišení 240 × 320 bodů (QVGA) s úhlopříčkou dva palce a schopností zobrazit 262 tisíc barev. Přehrávání hudby samozřejmě vyžaduje dostatek energie, s baterií 800 mAh vydrží KM380 celých 40 hodin v módu letadlo, při běžném provozu se čas sníží na polovinu. Maximální doba hovoru udávaná výrobcem činí 5 hodin a výdrž v pohotovostním režimu 450 hodin. LG KU380 se bude prodávat i v Evropě, dokonce byl už spatřen u našich východních sousedů na Slovensku. Pevně věřím, že s trochou štěstí se ho dočkají i čeští uživatelé. A to hlavní nakonec, cena tohoto modelu by měla být velice příznivá, po přepočtu a daňové korekci by se mohl prodávat za částku začínající na čtyřech tisících korun.

LG KM380
KM380 Především dnes již téměř zapomenutou vyklápěcí konstrukcí a možností kvalitně přehrávat audiosoubory o nízkém bitrate vyniká KM380, které má mimo jiné QVGA displej, megapixelový fotoaparát a podporu GPRS a EDGE. rozměry a hmotnost: 108 × 46 × 13 mm
displej: 2'', aktivní TFT, 240 × 320, 262 tisíc barev
sítě: GSM (900/1 800/1 900 MHz)
data: GPRS tř. 10, EDGE tř. 10
konekt.: USB, Bluetooth
paměť: 30 MB, paměťové karty microSD
baterie: Li-Ion 800 mAh
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 1MPx (1 280 × 960), video (176 × 144)
56 %
(330. místo z 860)
katalog preview
cena: cca 4 000 Kč

Diskuze (13) Další článek: Nokia nás napíná, dvojice nových Eseries stále není venku

Témata článku: LG, , , LG KM380, LG KU380, Pře, Zavřený flip, Tep, Maximální doba, Laděný telefon, F +