LG končí s výrobou smartphonů v Koreji. Chce šetřit, a tak ji přesune do Vietnamu

Výroba smartphonů v zemi původu je pro většinu firem neúnosně drahá. Z Evropy už výroba dávno vymizela, Apple si nechal iPhony vyrábět rovnou v Asii a řada pomalu přichází i na jihokorejské značky. Podle informací agentury Yonhap News Agency se chystá výrobu ve své domovině ukončit LG a přesunout ji do existující továrny ve Vietnamu.

Právě Vietnam, Thajsko nebo Indie se stávají v poslední době čím dál častějšími montovnami telefonů. Dokonce i Čína začíná být pro některé menší značky drahá. LG přitom z korejské fabriky poblíž města Pchjongtchek přesune do Vietnamu výrobu těch nejvyšších modelů, které si dosud vyrábělo doma. Továrna zajišťovala až 20 % celkového objemu produkce.

K přesunu výrobních kapacit má dojít do konce letošního roku. Pro LG, kterému se v segmentu smartphonů dlouhodobě nedaří, to může být šance, jak tento byznys zase trochu nastartovat – náklady na výrobu a zaměstnance totiž budou ve Vietnamu výrazně nižší. Vedle této fabriky vyrábí jihokorejská dvojka své telefony ještě v Číně, Brazílii a Indii.

Diskuze (14) Další článek: Samsung DeX: I Galaxy S10 přeměníte na počítač, a to hned třemi způsoby

Témata článku: LG, , , , , , , , Výroba smartphonů, Evropa, Vietnam, Asie, Výroba, SMA, Pře, Thajsko, Agency