LG L1100: rozevírací hruška (první pohled)

Nové véčko od korejského výrobce je nápadné svými originálními tvary. Má kvalitní vnitřní displej, integrovaný fotoaparát a funkční výbavou bude většině uživatelů dostačující. Lákavá by měla být také cena.

Nedávno představené véčko korejského výrobce LG nese označení L1100. Jedná se o triální telefon střední třídy pracující v sítích GSM 900/1800/1900 MHz. Má však úplně stejného sourozence s označením L1150, který je určen pro americké trhy a pracuje s frekvencemi 850/1800/1900 MHz.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Baculaté tvary jsou v módě

Telefon zaujme na první pohled svým nezvyklým, hruškovitým tvarem. Bude se nabízet ve dvou barevných variantách: Dark Silver a Cobalt Blue. Obzvlášť modrá varianta se stříbrnými doplňky telefonu velice sluší. Buclatý tvar z čelního pohledu značně umocňuje široký stříbrný lem, který vymezuje oblast pro vnější displej a skupinu čočky fotoaparátu a zrcátka pro tvorbu autoportrétů. Tvar trochu narušuje vyčnívající anténa, která se však u véček této kategorie dá tolerovat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Po otevření se naskytne pohled na plochou, stříbrnou klávesnici. Skupině funkčních tlačítek v horní části dominuje kruhová čtyřsměrná navigační klávesa s modrým potvrzovacím tlačítkem uprostřed. K ovládání zavřeného telefonu poslouží kolíbkové zesilovací tlačítko na levé straně a multifunkční klávesa na pravé straně, která přednostně slouží jako spoušť k fotoaparátu.

Dále se uvnitř skrývá velký hlavní displej. Je zasazen do stříbrného rámečku, který svým tvarem opět umocňuje buclatost telefonu. Displej je aktivní, dokáže zobrazit až pětašedesát tisíc barev a nabízí rozlišení 128×160 bodů. Vejde se na něj až osm řádků textu. Nesmíme však opomenout vnější displej. Ten je pouze monochromatický s modrým podsvětlením. Má rozlišení 96×64 bodů a dokáže zobrazit všechny důležité informace.

S rozměry 86×44×26 mm a hmotností 95 gramů nijak nevybočuje z průměru.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Funkcí tak akorát

Integrovaný fotoaparát umí fotit s rozlišením VGA a je vybaven mnoha doplňkovými funkcemi, jako je digitální zoom, vyvážení bílé, snímání sekvencí až šesti obrázků, barevné efekty nebo nastavení světlosti. Vytvořené fotografie můžete poslat jako MMS zprávu. Telefon samozřejmě umí i SMS, se kterými vám pomůže slovník T9, a EMS zprávy.

Telefonní seznam pojme až 255 vícepoložkových záznamů, které mohou obsahovat mimo jiné až tři telefonní čísla a obrázek, který se zobrazí při vyzvánění. Kontakty lze třídit do skupin. Pro rychlejší vyvolání až deseti položek poslouží hlasové vytáčení. Vyzvánění je možné zvolit pro každou skupinu zvlášť a tak si můžete pořádně užívat čtyřicetihlasých melodií.

Pro organizaci času poslouží kalendář. Dále v útrobách nabídky telefonu najdete budík, hlasový záznamník, poznámky nebo kalkulačku s převodníkem jednotek. Pro doplnění aplikací a her poslouží Java MIDP 2.0. Nemůže pochopitelně chybět wap a spojení s internetem zabezpečené GPRS třídy 10. S počítačem je možné nové LG propojit pomocí infraportu nebo datového kabelu, který by měl být přibalený v krabici.

Ještě zbývá uvést udávanou výdrž. V pohotovosti by měl telefon vydržet až 230 hodin, při volání až 400 minut.

Telefon by se měl dostat do prodeje na konci třetího čtvrtletí tohoto roku. Cena prý bude velice lákavá, ale oficiálně zatím nebyla stanovena. Nezbývá proto, než se těšit a nechat se překvapit.

Diskuze (4) Další článek: Legrácka: jak v Tokiu využívají fotomobily s GPS

Témata článku: LG, , LG L1100, Hruška, První pohled, Pohled