LG má nového robota. Pomocí UV světla pomůže dezinfikovat veřejné prostory

LG přidává dalšího robota do své rodiny CLOi. Nový autonomní robot bude vybaven zářivkami s ultrafialovým světlem (typ UV-C) a s jejich pomocí bude během pojíždění dezinfikovat prostory, v nichž se pohybuje velké množství lidí. Počítá se s nasazením do škol, firem, restaurací nebo obchodů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Další z jezdících robotů LG na kolečkách. Tento pomůže s dezinfekcí

Robot se bude pohybovat mezi nábytkem, který bude ozařovat v 15 až 30minutových intervalech. Za tuto dobu by UV záření mělo zničit většinu bakterií. Ovládání robota bude probíhat pomocí připojeného tabletu nebo smartphonu, kde bude moci obsluha nastavit jednotlivé rutiny (trasu, časové úseky a opakování dezinfekce).

Aby obsluha restaurace nebo osazenstvo kanceláří a provozů nebylo zbytečně vystavováno UV záření, bude robot obsahovat vestavěný bezpečnostní zámek. Ten se aktivuje pomocí senzorů na detekci pohybu člověka. Pokud by robot přesto na pohyb nereagoval, bude zde i tlačítko nouzového zastavení. LG představí svého nového robota pro dezinfekci na veletrhu CES 2021. Ten bude probíhat ve dnech 11. až 14. ledna 2021 výhradě online formou.

Servírovací roboty LG CLOi ukázal výrobce v akci na veletrhu CES 2020:

Váš názor Další článek: Futuristický koncept Oppo „Slide phone“ aneb skládačka na sedm způsobů

Témata článku: LG, , , , , , Veletrh, Restaurace, Záření, Prostora, Světlo, Dezinfekce, Robot, Pro +, Veřejná prostora