LG „Made in Vietnam“? Zájem o mobilní divizi má jeden ze stávajících dodavatelů

Minulý týden se na veřejnost dostaly spekulace o budoucnosti mobilní divize LG. Vrcholní manažeři mají v blízké budoucnosti rozhodnout, jaký bude osud dlouhodobě ztrátové divize. Jednou z variant má být odprodej celého byznysu souvisejícího s výrobou smartphonů. Minimálně jeden zájemce už by se podle listu Business Korea našel, a to ve Vietnamu.

Konkrétně má jít o firmu Vingroup – ve Vietnamu známý konglomerát, který provozuje všechno možné od e-shopů, přes dodávky součástek do automobilového průmyslu, až po hotelové řetězce. Jednou z činností je také outsourcovaná výroba smartphonů.

Hotely, e-shopy, mobily

Známé mobilní značky, které chtějí mít kompletní portfolio smartphonů, ale nechtějí se zabývat málo výdělečnými nižšími modely, si je nechají vyrábět (a v některých případech i kompletně navrhovat) od některého z dodavatelů. Tímto způsobem u levnějších telefonů postupuje také LG.

Klepněte pro větší obrázek
Část telefonů LG se ve Vietnamu už vyrábí. Za čas by tam mohla sídlit celá divize| Foto: LG

Vingroup je ve Vietnamu třetím největším výrobcem smartphonů hned po Samsungu a Oppo. Do byznysu přitom nastoupil poměrně nedávno, v roce 2018. Jeho převažující činností je ODM výroba smartphonů (návrh i kompletace ve vlastní režii) a následný prodej jiným značkám, které je koncovým zákazníkům nabízejí se svým logem. To je například případ řady K u LG.

Právě Vingroup má být nejvážnějším ze zájemců o případnou koupi mobilní divize LG, jeho nabídka je podle informací korejského deníku nejvyšší. LG se ale zatím definitivně nerozhodlo, zda divizi opravdu prodá, nebo jestli její činnost utlumí na minimum a bude se věnovat pouze konstrukčně zajímavým modelům. Na letošní rok jihokorejský výrobce už avizoval první telefon s rolovacím displejem LG Rollable.

Diskuze (21) Další článek: Čipsety Exynos s grafikou od AMD? Dočkat bychom se mohli ještě letos

Témata článku: LG, , , , , LG Rollable, Business Korea, Vietnam, Rollable, Divize, Dodavatel, Mobilní divize, Výroba, BusinessKorea, Made