LG Opera TV: Arena s televizí (první info)

Líbí se vám LG Arena? Dosud nepředstavené LG Opera přinese stejné charizma, ale navíc bude mít televizní přijímač. Vychází nová hvězda!

Server Engadgetmobile.com publikoval informace o chystaném modelu LG Opera TV. Podle známých specifikací ze slidu amerického operátora AT&T je zřejmé, že bude nové zařízení velmi podobné i u nás prodávanému modelu LG Arena. Hlavním rozdílem a stěžejní funkcí novinky bude příjem televizního signálu. O něm dostupné zprávy mnoho informací neposkytují, takže si budeme muset počkat na oficiální představení. Pokud mohu hádat, bude to klasické DVB-T, tedy technologie, kterou už LG integrovalo do dvou v ČR prodávaných modelů.

TIP: Jak taková televize v mobilu vypadá a jak si s ní umí poradit současné telefony LG, vám ukáží naše testy LG HB620T a LG KB770

LG Opera TV je zařízení s rozměry 108,9 × 55,3 × 12,3 mm, jeho třípalcový WVGA displej zabere téměř celý přední panel. Očekávat můžeme zavedené uživatelské prostředí 3F S-class optimalizované pro dotekové ovládání, k dispozici bude 5Mpx fotoaparát s autofocusem, čidlo pohybu nebo vestavěná aGPS. Je zaručena podpora SMS a MMS zpráv včetně e-mailů, stejně tak jako instant messagingu (Y!, Windows Live, AIM). Nová Opera si poradí s EDGE i UMTS včetně HSDPA, s okolím se spojí přes USB krabel či Bluetoth. O dostatek úložného prostoru se budou starat paměťová média microSD, energetické nároky se bude snažit uspokojit 1000 mAh Li-Ion baterie.

Klepněte pro větší obrázek
LG Opera TV zatím nemá ani žádnou špionážní fotografii, proto se v současných dokumentech používá vzhled Areny

Na závěr musím dodat jednu drobnost, která se mi při spatření Opery vybavila. Kdysi, když byla Arena v podobném stádiu, tedy ve stádiu nepodložených spekulací, mluvilo se o tom, že televize bude i v její výbavě. Oficiální specifikace to později vyvrátila, Arena se objevila bez televize, ta přijde až s novou Operou...

Diskuze (6) Další článek: T-Mobile rozšiřuje Twist sady s kreditem 500 Kč

Témata článku: LG, , , , LG HB620T, LG KB770, Info, Arena, TV +