LG Optimus 2X: megarecenze

LG Optimus 2X znamená přelom ve výkonnosti smartphonů. Především prošlapává cestičku ostatním dvoujádrům, ani on však není zcela bez chybičky.

Softwarová výbava Optimus 2X se skládá z několika programů. Tím základním je LG PC Suite IV, pomocí kterého budete moci synchronizovat kontakty, kalendáře a další data třeba s Outlookem. Umí také synchronizovat fotky, hudbu a video. Pro tyto účely si správce vytvoří novou adresářovou strukturu v Dokumentech na počítači, naštěstí lze ale složky pro obrázky, hudbu a video přemapovat na ty standardní systémové.

 Klepněte pro větší obrázek
LG PC Suite se postará o synchronizaci, pakliže vám nevyhovuje mass storage

LG On-Screen Phone Plocha mobilu uvnitř počítače

Dalším programem, a mnohem zábavnějším, je LG On-Screen Phone. Na ploše se spustí emulátor vašeho telefonu, se kterým si budete moci hrát. Co je ovšem nejdůležitější, nebude to emulátor, bude to skutečné pojítko s vaším telefonem. Pokud tedy myší klepnete na aplikaci Telefon, skutečně se spustí i na mobilním zařízení. Vzhledem k tomu, že oba programy mohou s telefonem komunikovat i bezdrátově skrze BT, získáte docela roztomilé dálkové ovládání.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek
V emulátoru na počítači se spustí oboustranná vzdálená plocha vašeho skutečného telefonu

LGMobile Support Tool

Do třetice LG k telefonu dodává LGMobile Support Tool, který by mu mohli závidět i mnozí konkurenční výrobci. Tento nástroj se postará o instalaci nového firmwaru, můžete si skrze něj stáhnout manuál, podívat se na historii aktualizací, stáhnout potřebný USB ovladač pro konkrétní model, obnovit telefon do továrního nastavení a tak dále. Všechny tyto programy si budete moci nainstalovat po připojení telefonu jako mass storage, instalátor je totiž umístěný na vnitřní SD kartě v adresáři LGPCSuiteIV. Zkušenější uživatelé, kteří si nehodlají počítač špinit nepřeberným množstvím prográmků, tu najdou i samostatné ovladače pro připojení skrze USB (potřebné pro Android SDK) a BT (pokud budete chtít používat třeba jen LG On-Screen Phone atd.).

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek
Instalace nového firmwaru pomocí LGMobile Support Tool, který toho umí mnohem více

Softwarová nabídka je skutečně pěkná, programy nejsou přeplácané a nehýří kýčovitými barvičkami a rozhodně patří k tomu lepšímu, co výrobci ve výchozím stavu dodávají ke svým mobilním miláčkům. Jednu výtku bych ale přeci jen měl. Prakticky všechny nástroje trpěly celkem dlouhou odezvou při potvrzování nejrůznějších voleb. Pokud jsem tedy klepnul na tlačítko pro aktualizaci firmwaru, aplikace na docela dlouhou dobu zamrzla, než se konečně rozhodla spustit alespoň obligátní rotující kolečko a v nitru se konečně začalo něco dít.

Stejně tak synchronizace hudby mezi zařízením a PC má k ideálu iTunes nebo Microsoft Zune poměrně velký kus cesty.

Témata článku: LG, , , , Google Nexus One, Google Nexus S, HTC One S, LG Optimus, LG Optimus 2X, LG Optimus One, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Omnia, Samsung Omnia 7, Velká neznámá, Kulička, Jednodenní telefon, Stejná logika, Klasické video, Automatické vypnutí, Lokální úložiště, Mega +, Okrajová záležitost, Kopírování textů, Nejvýkonnější android,