LG Optimus Black s Nova displejem je v prodeji. Cena překvapí

Na začátku června se dostává na pulty českých prodejen další z Androidů, který může zamíchat kartami nejlépe prodávaných smartphonů s tímto operačním systémem. LG Optimus Black sice neobsahuje dvoujádrový procesor, na druhou stranu se může pochlubit jedním z nejlepších současných displejů. Je osazen čtyřpalcovým IPS panelem Nova, který se vyznačuje zejména výbornou čitelností na slunci díky hodnotám jasu 700 nit (kandela na metr čtvereční).

Displej je zároveň energeticky úspornější. Úroveň jasu se automaticky mění v závislosti na okolním osvětlení, ve vnitřních prostorách tak spotřebovává jen polovinu energie oproti konvenčním LCD. Pokud je na displeji zobrazena především bílá barva, což odpovídá designu webových stránek, e-mailovému klientovi i prostému psaní SMS zpráv, LG tvrdí, že Nova odebírá dvakrát méně energie než AMOLED displej.

Klepněte pro větší obrázek

Na rozdíl od Optimus 2X, který vyzdvihuje vysoký výkon dvoujádra na platformě nVidia Tegra 2, Optimus Black je určen pro uživatele vyznávající styl. Telefon je tlustý pouze 9,2 mm, nabízí elegantní mírně zaoblené tělo, 5Mpx fotoaparát a barevné provedení ve třech variantách. Zpočátku se začne prodávat celočerná verze, později přibudou varianty s bílým a dokonce i růžovým zadním krytem.

LG Optimus Black je vybaven novou grafickou nadstavbou na starším Androidu 2.2 Froyo, naštěstí výrobce počítá s upgradem na Android 2.3 Gingerbread. Optimus UI 2.0 nabízí okamžitý přístup ke zprávám, e-mailům i zmeškaným hovorům prostřednictvím stisku speciálního tlačítka “G” umístěném na boku telefonu, a to i ze zamknuté obrazovky. Gesture UI přináší zjednodušené ovládání nejen kreslením gest po obrazovce, ale také zatřepáním nebo poklepáním. Smartphone je vybaven technologií Wi-Fi Direct.

Nejvíce však potěší cena, za kterou LG novinku nabídne. Na volném trhu seženete Optimus Black za doporučenou koncovou cenu 9 999 Kč, ještě levněji pořídíte u Vodafonu. Operátor požaduje za nedotovaný telefon bez úvazku částku 8 977 Kč. Tím se Optimus Black dostává mezi nejlépe hodnocené telefony v poměru cena/výkon.

LG P970 Optimus Black
LG Optimus BlackNa elegantním smartphonu s tloušťkou pouhých 9,2 mm běží systém Android 2.2, který je možné upgradovat na verzi 2.3. Mobil má displej s technologií NOVA přímo od LG, která má přinést vyšší jas a nižší spotřebu než jiné displeje.rozměry a hmotnost: 121 × 64 × 9 mm, 109 g
displej: 4'', IPS LCD, 480 × 800, kapacitní
sítě: GSM (čtyři pásma), WCDMA (jedno pásmo), GPRS (80|80 kb/s), EDGE (237|237 kb/s), HSPA (7,2|5,76 Mb/s)
konektivita: USB, Wi-Fi, Bluetooth, 3,5mm jack
paměť: 2 000 MB, 512 MB RAM, microSDHC
baterie: 1 500 mAh, procesor: Cortex-A8 1 000 MHz
hardware: GPS, digitální kompas, akcelerometr
operační systém: Android 2.2
fotoaparát: 5Mpx (2 592 × 1 944), video, autofocus
77%
hardware
N/A*
software
katalog
cena: 8 977 Kč (Vodafone)

Diskuze (89) Další článek: Anketa Mobilní aplikace roku 2011 zná své vítěze

Témata článku: LG, , , , , , LG Optimus, LG Optimus 2X, LG Optimus Black, Zjednodušené ovládání, Nov, Pře, Displej, Black, Pro +, Cena, ? Displej, Prodej,