LG Optimus G: Pán Androidů s nejsilnější výbavou

LG se rádo chlubí nejrůznějšími Nej. Proč si tedy do sbírky rekordů nepřipsat smartphone s nejlepší výbavou? Takový bude LG Optimus G.

LG už se zřejmě přestala líbit pozice věčné jihokorejské dvojky, a tak se rozhodlo, že na trh vypustí telefon, který se bude moci pochlubit těmi opravdu nejlepšími parametry výbavy. Na svůj nový vlajkový model LG Optimus G firma lákala už dříve několika zběžnými specifikacemi, později i sérií ochutnávkových videí. Nyní je vše definitivně potvrzeno a podle parametrů je jasné, že Optimus G je momentálně nejlépe vybavený smartphone na trhu.

Klepněte pro větší obrázek 

Začneme fyzickým zpracováním. LG design vždycky umělo, leckdy to byla ta nejpovedenější část celého zařízení. Optimus G vychází z provedení posledních vlajkových modelů Optimus 4X HD a LG Prada 3.0. Převažují čisté rovné linie, s drobným zaoblením v rozích a celkově štíhlý profil těla. Optimus G bude kvádr jednolité konstrukce s rozměry 132 × 69 × 8,5 mm. Zadní kryt je skleněný se speciální povrchovou úpravou Crystal Reflection a vzorkováním, díky kterému bude v různých úhlech pohledu odrážet jiné barvy.

Bombastický výkon

Dominantou přední strany se stane dotykový True HD IPS+ displej s úhlopříčkou 4,7" a rozlišením 1 280 × 768 bodů. Má to být vůbec nejlepší panel pro mobily, který LG doposud vyrobilo. Největší síla zařízení ale dřímá uvnitř. Jde hlavně o čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s jádry Krait o taktu 1,5 GHz. Společnost mu bude dělat 2GB operační paměť a také 32 GB paměti uživatelské. Tu sice nebude možné rozšířit paměťovou kartou, ale hodnota je to dostatečná.

Klepněte pro větší obrázek

LG Optimus G se dokáže do sítě připojit v 2G, 3G i nejnovějším standardu LTE. Kompletní konektivita zahrnuje Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB 2.0 HS, A-GPS, MHL, DLNA a také NFC. Hlavní fotoaparát nabude rozlišení 13 Mpx, v některých zemích se bude prodávat verze s 8Mpx snímačem. Uvnitř telefonu poběží Android 4.0 Ice Cream Sandwich, LG ale slibuje brzkou aktualizaci na Jelly Bean. Zároveň s novou verzí uživatelského rozhraní Optimus UI se objeví i některé nové funkce, např. QSlide Function pro současné zobrazení dvou aplikací na ploše displeje, Live Zooming pro zoomování videa při přehrávání nebo Screen Zooming pro rychlejší prohledávání nejrůznější seznamů. V souvislosti s podporou více najednou běžících procesů hovoří LG nikoli o multitaskingu, ale cross-taskingu.

První pohled na LG Optimus G očima All News Updates (anglicky):

Z výčtu funkcí je jasné, že LG se snaží o zrození nejlépe vybaveného smartphonu na trhu. Podpořit tento záměr má rychlá distribuce. Od příštího týdne se má Optimus G objevit v domovské Koreji a během října potom na nejvýznamnějších světových trzích. Dostupnost v České republice zatím není známa. Cenově bude nové LG patřit k nejdražším sériově vyráběným smartphonům, cenovka nebude nižší než 18 tisíc korun.

LG Optimus G ve zkratce:

  • čipset: Qualcomm Snapdragon S4 Pro, čtyřjádrový procesor 1,5 GHz Krait
  • operační systém: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • sítě: 2G / 3G / LTE
  • displej : 4,7" WXGA True HD IPS+ (1 280 × 768 bodů), poměr stran 15 : 9
  • vnitřní paměť 32 GB, operační paměť 2 GB
  • fotoaparát: hlavní 13 Mpx nebo 8 Mpx / přední 1,3 Mpx
  • baterie: 2 100mAh (570Wh/L) / hovor: 15 hodin / pohotovostní stav: 335 hours
  • velikost: 132 × 69 × 8,5 mm
  • hmotnost: 145 g
  • konektivita: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB 2.0 HS, A-GPS, MHL, DLNA, NFC

LG Optimus G
E975
rozměry a hmotnost: 132 × 69 × 8,5 mm, 145 g
displej: 4,7", kapacitní IPS+ LCD, 768 × 1 280, 318 PPI
sítě: GSM, LTE (100|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth 4, GPS
paměť: 32 GB, RAM: 2 GB, baterie: 2 100 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon S4 Pro (4× Krait 200, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4 (Ice Cream Sandwich)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
30 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (48) Další článek: LIFX: žárovky pro nové století ovládnete smartphonem

Témata článku: LG, , , , LG Optimus, LG Optimus 4X HD, LG Optimus G, LG Prada 3.0, #Android, Kompletní konektivita, Nejlepší panel, Nejnovější standard, Pan, Reflection, Pán, Štíhlý profil, Nejlepší parametr,