LG potvrdilo G7 ThinQ. Nový topmodel představí 2. května v New Yorku

Nekonečným spekulacím je konec. LG na svém blogu potvrdilo název budoucího tompodelu, který ponese označení LG G7 ThinQ. Mlčení značce neprospívalo, protože se v posledních týdnech navenek dostávalo stále více informací i tiskové rendery zatím nepředstaveného smartphonu. Telefon tak bude oficiálně představen 2. května, a to na souběžných tiskových konferencích, které budou probíhat v New Yorku a jihokorejském Soulu.

Protože na internet již unikly tiskové fotografie telefonu ve všech barevných variantách, máme dost ucelenou představu o tom, jak bude novinka vypadat. Bezrámečkový 6" OLED displej má vyplnit velkou část přední strany telefonu, počítejte s jeho zakulacenými rohy a chybět nebude ani „módní“ výřez.

Z pohledu hardwaru se máme těšit na Snapdragon 845, 4GB RAM, 64GB vnitřní paměť a na 3 000mAh baterii. Zadní straně dominuje duální fotoaparát (2 × 16 MPx) s přisvětlením a laserovým ostřením, nechybí zde ani kruhová čtečka otisků prstů. Telefon se má do prodeje dostat v pěti barevných variantách - Aurora Black (černá), Platinum Grey (šedá), Maroccan Blue (modrá), Maroccan Blue Matte (modrá, matná) a Raspberry Rose (růžová). 

Klepněte pro větší obrázek
Toto je pětice barevných variant připravovaného LG G7 ThinQ

LG G7 bude v pořadí již druhým smartphonem z řady produktů chytré domácnosti ThinQ, kterou LG uvedlo na letošním veletrhu CES. Prvotinou byl faceliftovaný LG V30S ThinQ, který jsme si mohli osahat na letošním MWC v Barceloně. Důraz tak bude opět kladen na využití umělé inteligence. Hlasový asistent (Voice AI) dostane samostatné boční tlačítko pro dvou aktivaci, engine půjde využít i při rozpoznávání objektů, k nimž nastaví adekvátní fotorežim (Vision AI) nebo nabídne jejich nákup online (QLens).

LG G7 ThinQ
G710
rozměry a hmotnost: 153 × 72 × 7,9 mm, 162 g
displej: 6,1", kapacitní IPS LCD, 1 440 × 3 120, 563 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1200|400 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 4 GB, baterie: 3 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 845 (8× Cortex-A75, 3 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 8 (Oreo)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
62 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Představení LG V30S ThinQ s důrazem na umělou inteligenci (MWC):

Jeong Wook Ha, generální ředitel LG Electronics na adresu budoucího G7 ThinQ dodává: „Vzhledem k tomu, že se chytré telefony zaměřily na plnění stále více a více funkcí, je na čase najít řešení, aby je zákazníci mohli pohodlně využívat. Ukážeme, pohodlí, které jste dosud neviděli, za nímž stojí technologie umělé inteligence“

Zdroj Lge.co.kr

Diskuze (3) Další článek: Rada pro reklamu v Británii zakázala spot na HTC U11. Navádí prý skákat s telefonem do bazénu

Témata článku: LG, , , , , , , , , , , , , LG G7 ThinQ, Zadní strana, Druhý smartphone, Pře, York, Kruhová čtečka, ThinQ, Inteligence, Telefon, Tisková fotografie, Generální ředitel, Módní výřez,