LG přece jen vyrobilo ještě jeden nový telefon. Běžně ho ale nekoupíte

Jihokorejská firma LG nedávno oznámila odchod z trhu chytrých telefonů a zákazníci se tak nedočkali očekávaných novinek v podobě modelů Velvet 2 Pro, V70 a LG Rollable. Továrna však vyrobila několik kusů těchto telefonů, které nyní nabízí k prodeji svým zaměstnancům.

Informaci přinesl na sociální síti Twitter uživatel, vystupující pod přezdívkou FrontTron. Ve svém příspěvku uvádí, že zaměstnanci firmy v Jižní Koreji mají exkluzivní možnost zakoupit tato oficiálně nikdy nepředstavená zařízení.

Exkluzivně jen pro zaměstnance

K dispozici jsou přibližně tři tisíce kusů LG Velvet 2 Pro. Jeden zaměstnanec si může koupit maximálně dva telefony s tím, že je přísně zakázán jejich další prodej. Na výběr je ze tří barevných variant: černé, bronzové a slonovinové kosti.

Design je poměrně podobný první generaci modelu Velvet s trojicí fotoaparátů na zadní straně. Zdá se však, že veškerá optika u této verze trochu více vystupuje nad povrch. Telefon je údajně vybaven tlačítky hlasitosti a napájení citlivými na tlak, nicméně není jasné, k čemu přesně je tato funkce využívána.

Klepněte pro větší obrázek 
LG Velvet 2 Pro

Z fotografie lze dále vyčíst, že zadní strana je mírně zakřivená a je zřejmě vyrobená ze skla. Po okrajích můžeme také zahlédnout pozlacený rámeček. Zakřivený by měl být i displej, v jehož horní části se v kapkovitém výřezu nachází přední fotoaparát. Další specifikace telefonu bohužel nejsou známy.

Na aktualizace zapomeňte!

Pořízení tohoto telefonu obnáší několik nevýhod. Tou první je záruční doba pouhých šest měsíců, případně do vyčerpání zásob náhradních dílů. Dost možná podstatnější je pak nutnost počítat s tím, že telefon nikdy nedostane žádné softwarové aktualizace.

Klepněte pro větší obrázek 
LG Velvet 2 Pro

Cena se v přepočtu pohybuje kolem 3500 českých korun, což je jen zlomek částky, za kterou by se LG Velvet 2 Pro prodával, kdyby byl uveden na trh. Není tedy překvapením, že mezi zaměstnanci je o něj velký zájem. Součástí balení jsou, kromě nabíjecího adaptéru a kabelu, také dvě oficiální ochranná pouzdra.

Odprodej nepředstavených produktů je poslední tečkou za rozhodnutím LG stáhnout se z trhu chytrých telefonů, které bylo zveřejněno v dubnu tohoto roku. Můžeme předpokládat, že v zázemí existuje několik dalších nevydaných modelů, které možná budou také nabídnuty zaměstnancům za podobných podmínek.

Váš názor Další článek: T-Mobile spouští volání na tísňové linky přes VoLTE. Technologii testoval na tisícovkách hovorů

Témata článku: LG, , , , , , , Nový telefon, Telefon, Jižní Korea, Zaměstnanci, LG Rollable, Model, Zázemí,