LG představí elektronický respirátor. Vzduch vyčistí při nádechu i výdechu

LG jako jeden z prvních výrobců elektroniky zareagoval na zvýšenou poptávku po respirátorech a rouškách v době pandemie a představuje elektronický nositelný respirátor LG PuriCare Air Purifier.

Jde v podstatě o osobní přenosnou čističku vzduchu, která tvarem připomíná mohutnější respirátor. Na rozdíl od klasických roušek a respirátorů není látková, ale vyrobená z plastu. K čištění vzduchu používá dva vyměnitelné HEPA filtry typu H13 podobné těm z domácích čističek vzduchu.

Klepněte pro větší obrázek

Výhodou tohoto řešení je, že čistý vzduch dýchá nejen sama osoba s nasazeným respirátorem, ale vzduch se čistí i na výdechu, takže na rozdíl od klasických respirátorů s jednosměrným filtrem je tento typ ochrany lepší i pro okolí.

Pouzdro k nabíjení i dezinfekci

Vestavěný senzor rozpozná dýchací cyklus uživatele a objem vdechovaného vzduchu. Podle toho upravuje rychlost duálních ventilátorů ve třech stupních. Při vdechování se ventilátory automaticky zrychlí, aby pomohly sání vzduchu, na výdechu se naopak zpomalí, aby bylo dýchání bez námahy.

LG provedlo analýzu tvarů mnoha obličejů, aby mohlo navrhnout masku, která bude sedět většině uživatelů. Důležité je dobré utěsnění v okolí nosu a brady, aby nevyčištěný vzduch neunikal mimo filtry. Zároveň byl kladen důraz na pohodlné nošení elektronického respirátoru. Kromě filtrů budou u masky vyměnitelné i gumičky za uši.

Zařízení obsahuje vestavěnou baterii s kapacitou 820 mAh, která vydrží až 8 hodin slabšího provozu, při maximálním zatížení dvě hodiny. K respirátoru se bude dodávat speciální pouzdro, které jej pomocí ultrafialových LED diod zbaví škodlivých mikrobů a zároveň se v něm bude nabíjet. Pomocí aplikace LG ThinQ (pro Android a iOS) bude uživatel informován o nutnosti výměny HEPA filtrů. Novinka bude představená na veletrhu IFA 2020, do prodeje ji LG pošle během čtvrtého kvartálu letošního roku.

Diskuze (6) Další článek: Samsung Galaxy Note20 vypadá jako pracant. Plast na zádech hned poznáte

Témata článku: LG, , , , , , , , , , , , Uživatelé, HEPA filtr, PuriCare, Maska, Výdech, Čistička vzduchu, Ventilátor, Nádech, Pouzdro, Vzduch,