LG se nedaří prodat mobilní divizi. Výrobu smartphonů tak zřejmě nadobro ukončí

LG se nejspíš brzy zařadí po bok značkám jako Siemens, Sagem, BenQ nebo Ericsson, které už dnes najdeme pouze na mobilním hřbitově. Jihokorejské dvojce se v námluvách na prodej vysoce prodělečné mobilní divize dlouhodobě nedaří nalézt kupce, a tak její osud nejspíš skončí uzavřením výroby. Uvádí to agentura Bloomberg s odvoláním na důvěryhodné zdroje korejského deníku Dong-A Ilbo.

Neúspěšná jednání měla korejská firma vést s velkými značkami, žádná z nich ale neměla přímo zkušenost s výrobou telefonů. Zájem údajně projevil německý automobilový koncern Volkswagen nebo vietnamský konglomerát Vingroup. Nakonec se ale dohodu uzavřít nepodařilo.

Ještě nedávno mělo LG pracovat na prvním rolovacím smartphonu s pracovním názvem LG Rollable. Termín komerčního uvedení firma zatím neuvedla a nyní už je jasnější proč. Práce na vývoji byly pozastaveny po dobu rozhodování, kam budou další kroky divize směřovat. Nyní už je skoro jisté, že Rollable, minimálně pod křídly LG, světlo světa nespatří a labutí písní více než 25leté mobilní historie bude model, jenž má křídlo přímo ve svém názvu – LG Wing.

Zaměstnanci mobilní divize mají informaci o zrušení pracovních míst obdržet začátkem dubna. Přeřazeni budou pravděpodobně na pozice v jiných divizích LG Electronics nebo do sesterských firem LG Display a LG Chem.

Via: PhoneArena.com

Diskuze (44) Další článek: Samsung při předobjednání televizí Neo QLED přibalí jako dárek Galaxy S21

Témata článku: LG, , , , , , , LG Displej, Rollable, LG Chem, Divize, Bloomberg, March, Výroba, LG Mobil, LG Rollable, Mobilní divize, Hřbitov, Volkswagen, CLOS, Koncern, Pro +, SMA, LG Electronics, Výroba smartphonů