LG se smartphony nekončí. V Barceloně může představit i několik vyšších modelů

Společnost LG v současnosti nejvíc trápí výsledky mobilní divize. Podle posledních hospodářských výsledků je výroba smartphonů pro korejskou společnost nadále výrazně prodělečná. Přesto LG nehodlá výrobu mobilů zabalit. Pro čínský portál Techweb to uvedl generální ředitel celé korporace Qiao Yujin.

Klepněte pro větší obrázek
Možná podoba LG G8 ThinQ (Zdroj: ETnews.com)

Mobilní divize vykazuje přitom ztráty už čtvrtým rokem v kuse – naposled byla zisková v době, kdy prodávala modely LG G3 nebo Nexus 5. Přesto vedení nehodlá mobilní byznys uzavřít. Chytré telefony jsou centrem ekosystému, jehož součástí jsou i chytré domácí spotřebiče nebo palubní systémy v automobilech. Zcela se zbavit výroby chytrých telefonů by tak podle LG nedávalo smysl.

Firma bude na nadcházejícím veletrhu MWC 2019 pořádat tiskovou konferenci, kde by mohla uvést i několik vyšších modelů. Prakticky s jistotou se očekává LG G8 ThinQ – základní vlajkový model, který naváže na loňskou G7. Spekuluje se ale také o uvedení prvního 5G smartphonu, případně zařízení s flexibilním displejem. Tisková konference proběhne v Barceloně 24. února 2019.

Video pozvánka na tiskovou konferenci LG na veletrhu MWC 2019:

 

Diskuze (1) Další článek: Vyrážíte s chytrými hodinkami nebo dronem na hory? Naučte se, jak je ochránit před mrazem

Témata článku: LG, , , , , , , Mode, Model, Pře, SMA, Bar, Etnews, Mobilní divize, Vysoký model