LG Town vtrhne i do českých měst, průvan v peněžence neudělá

LG již dříve představilo dotykový mobil s QWERTY klávesnicí GT350 Town. Nyní přichází s pozitivní zprávou: sympatický messenger bude i v Česku.

Mobily kombinující zadávání znaků na displeji i mechanické QWERTY klávesnici si získávájí stále větší oblibu. LG již má s takovým koktejlem zkušenosti, teď jej obohacuje o další ingeridence. LG GT350 Town je první ze série telefonů s označením Town, které se specializují na služby pro oblast sociálních sítí. Díky snadnému připojení k internetu prostřednictvím Wi-Fi a okamžitému přístupu na stránky sociálních sítí mohou být uživatelé stále v kontaktu se skupinami, komunitami či celými „městy“ svých přátel.

„Série telefonů LG Town je výsledkem naší snahy poskytnout zákazníkům snadné a příjemné využívání sociálních sítí ‚za pochodu‘, lepší spojení a snazší přístup k lidem, kteří jsou pro ně důležití,” uvedl Vít Šubert, výkonný ředitel společnosti LG Electronics CZ. „LG Town GT350 je první ze série, která nabízí okamžitý přístup na všechny oblíbené sociální sítě a plnou integraci těchto funkcí do uživatelského rozhraní.“

Cookie s klávesnicí

LG Town není smartphone, jde o běžný dotykový mobil s proprietárním systémem. Uživatelské rozhraní S-class bylo v případě Townu speciálně upraveno k usnadnění komunikace s přáteli prostřednictvím sociálních sítí, jako jsou Facebook, Twitter nebo Orkut. Na třípalcovém dotykovém displeji s rozlišením WQVA se objevují nové příspěvky a poklepáním na tlačítko refresh zobrazíte okamžitě nejnovější updaty. Zprávy sociálních sítí tedy nebudou fungovat na principu push.

Čtyřřádková QWERTY klávesnice s oddělenými tlačítky poskytne dostatek prostoru, aby při psaní nedocházelo k překlepům. Nastavitelné klávesové zkratky umožní přímý přístup na každou sociální síť. Fotografie pořízené dvoumegapixelovým fotoaparátem můžete rovnou nahrát na sociální sítě nebo sdílet přes MMS či e-mail. LG Town GT350 podle posledních informací nepodporuje sítě 3G, ale pouze přenosy na úrovni EDGE, plus si však zaslouží za integraci Wi-Fi pro rychlejší připojení k internetu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Design přístroje kombinuje vzhled přední strany z oblíbené linie Cookie a bočně výsuvnou QWERTY klávesnici s kruhovými vystouplými tlačítky, kterou jsme mohli vidět například u modelu KS360. Výrobce se snažil co nejvíce stlačit tloušťku, pod 16 mm se ale nedostal. Stylový design podtrhují zaoblené rohy pro snadnější držení a manipulaci s přístrojem.

LG Town byl počátkem června uveden na evropských trzích včetně Velké Británie, Německa a Itálie. V průběhu léta budou následovat budou další regiony včetně České republiky. LG Town se u nás bude prodávat rovnou ve čtyřech barevných variantách (tyrkysová, fialová, světle stříbrná a černá) za doporučenou koncovou cenu 3 799 Kč. LG se snad už poučilo z předchozích chyb, kdy u vcelku povedeného modelu GW300 (také s QWERTY klávesnicí, ale nikoli výsuvnou) nasadilo počáteční cenu nesmyslně vysoko a messenger s poměrně chudou výbavou byl v té době takřka neprodejný. Nyní jej seženete za sympatické dva tisíce korun.

LG GT350 Town
LG GT350Telefon designem zaměřený na mladší zákazníky, kteří ocení několik pestrobarevných provedení a QWERTY klávesnici pro snadné psaní textových zpráv. Telefon podporuje Wi-Fi a má WQVGA dotykový displej.rozměry a hmotnost: 109 × 53 × 16 mm
displej: 3'', odporový TFT, 240 × 400, 262 tisíc barev
sítě a data: GSM (900/1 800/1 900 MHz), GPRS (třída 10), EDGE (třída 10)
konekt.: microUSB, Bluetooth (A2DP), Wi-Fi
baterie: ?
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 2 Mpx, video
54%
hardware
N/A*
software
katalogpreview
cena: 3 799 Kč (léto 2010)

Diskuze (13) Další článek: 8 tipů na otevírání garáže mobilem

Témata článku: LG, , LG GT350 Town, Snadné připojení, Pen, Český, Meš