LG vyvinulo speciální internetový prohlížeč pro smartphony se dvěma displeji

LG do budoucna napevno počítá s konceptem dvojího displeje Dual Screen. Podporovat ho kromě již existujícího modelu LG V50 ThinQ bude i připravovaný smartphone, který firma představí na veletrhu IFA 2019 v Berlíně. A výrobce přidává i další podporu, tentokrát softwarovou. LG spojilo síly s největším jihokorejským vyhledávačem Naver a společně vyvinuli mobilní internetový prohlížeč Whale určený pro smartphony se dvěma displeji.

Whale vychází z open source řešení Chromium od Googlu, ale klade na větší důraz na multitasking. Tomu se v tomto případě říká „omnitasking“ a spočívá v současném provádění několika úkolů na jedné obrazovce. Podporován je režim split screen (rozdělení okna) v různých poměrech nebo rychlé přesouvání z jednoho okna do druhého.

Klepněte pro větší obrázek

V režimu Dual Screen (připojený kryt s druhým displejem k telefonu) se přizpůsobí také prohlížeč. V levém křídle může například zobrazovat pouze nabídku internetové stránky (např. e-shopu), vpravo pak kartu vybraného produktu. Dalším využitím může být zobrazení téhož obsahu ve dvou různých jazycích.

Prohlížeč Whale od Naveru má být nadále vylepšován a využití dvou displejů bude postupem času teprve hledat. LG potvrdilo, že na nadcházejícím veletrhu IFA 2019 v Berlíně představí další zařízení s podporou Dual Screen a Whale do něj bude předinstalován jako defaultní internetový prohlížeč.

Diskuze (1) Další článek: Samsung si pojistil strategické chemické suroviny z Japonska. Přes firmu z Belgie

Témata článku: LG, , , , , , , Berlín, Displej, ? Displej, Prohlížeč, Internetový prohlížeč, SMA, Pro +, Veletrh, Chrome od Googlu