LG žaluje TCL. Čínský výrobce měl zneužít tři patenty na technologii LTE

LG Electronics podalo v uplynulých dnech u dvou německých soudů v Mannheimu a Düsseldorfu žaloby na čínskou společnost TCL. Ta se měla dopustit zneužití tří patentů souvisejících s mobilní technologii LTE. Jihokorejci k žalobě podle svých slov přistoupili až po několika neúspěšných pokus o nápravu situace.

Porušení se mělo konkrétně týkat patentované technologie LG na minimalizaci ztráty datových paketů při LTE přenosu, dále kontrolních časovačů pro synchronizaci uplinku a snížení interference v procesu synchronizace uplinku. V minulosti už LG vyhrálo podobné spory se značkami BLU a Wiko, které s firmou následně uzavřely licenční dohody o legálním využití patentů.

LG patří díky dlouhodobým investicím do výzkumu v oblasti mobilních technologií mezi největší držitele standardních základních patentů pro 4G sítě. Ty mohou bez omezení využívat i jiné subjekty, ale musí LG uhradit licenční poplatky. Podle německé poradenské společnosti TechIPm má LG registrováno aktuálně 11 % ze všech základních patentů vydaných v souvislosti s technologií 5G.

Váš názor Další článek: Jak by vypadal smartphone v 90. letech? WinPhone 95 vám potrhá bránici

Témata článku: LG, TCL, , , , , , , , , , , Cin, LG Electronics, BLU, Mobilní technologie, Mannheim, Žal, Synchronizace, Žně, Čínský výrobce