LG zaznamenalo úspěšný první kvartál, mobilní divize ale dál klesá

Společnost LG Electronics zveřejnila hospodářské výsledky za první kalendářní čtvrtletí letošního roku. Tržby sice tentokrát meziročně mírně poklesly na 12,45 miliardy dolarů (cca 310 miliard korun), provozní zisk ale korporace vylepšila více než o pětinu na 921,5 milionu dolarů (cca 23 miliard korun). Firma si chválí i provozní (hrubou) marži 7,4 %, která je v historii firmy za první kvartál nejvyšší.

Klepněte pro větší obrázek
Výsledky LG Electronics v 1Q 2020 podle jednotlivých divizí (Zdroj: LG)

Zásluhu na zlepšené ziskovosti bohužel ani tentokrát nenese mobilní divize. Tržby z prodeje smartphonů poklesly meziročně o třetinu na 844 milionů dolarů (cca 21 miliard korun) a divize skončila ve ztrátě 201 milionů dolarů (cca 5 miliard korun). Pokles tržeb byl podle výrobce primárně způsoben výpadky v produkci u čínských partnerů vlivem koronavirové pandemie. Objem distribuce (počet prodaných kusů) výrobce neuvádí.

Klepněte pro větší obrázek
Tržby mobilní divize opět klesly (Zdroj: LG)

Mobilní divize LG si nadále hlídá náklady a investice do marketingu. V právě probíhajícím druhém čtvrtletí chce na domovském trhu představit smartphone LG Velvet 5G, který má určit nový designový směr pro další období. Zároveň chce výrobce posílit prodeje v online kanálech a nadále se zaměřovat na trhy, kde se mu daří – tedy zejména Jižní Korea a Spojené státy.

Váš názor Další článek: Samsung začne v Evropě prodávat 128GB Galaxy S10+ s keramickými zády

Témata článku: LG, , , , , , , , Kvartál, Divize, Tržby, MOBI, Miliarda korun, Mobilní divize, LG Electronics, Dolar, Jižní Korea