Listopadové Mobility: jak funguje mobil + CD zdarma!

Obsáhlá fotoreportáž v Mobilitách 11/06 vám prozradí, z jakých součástek je mobil složený a jak vlastně funguje. V dalších tématech se ohlédneme za Invexem, porovnáme výhody smartphonů a normálních telefonů. Pokud chcete koupit cenově nejvýhodnější mobil pod stromeček, nenechte si ujít článek se srovnáním telefonů dle několika parametrů! V podrobných recenzích se dočkáte multimediálních Sony Ericssonů W850 a W950i, hudebního Samsungu X830, elegantní Motoroly Krzr, komunikátoru HTC P3300 a dalších novinek!

Kupte si nové Mobility, jako dárek pro všechny čtenáře čeká u každého výtisku CD s užitečnými programy, videorecenzemi a kreditem pro stahování melodií, log a her zdarma!

Rozmontovali jsme telefon

Hlavní téma časopisu vám na několika stranách odhalí, z jakých součástek je složený mobil a k čemu všechny části jeho vnitřností slouží. Detailně popsané fotografie nabízí opravdu zajímavé informace!

 

Pokud pochybujete o smysluplnosti přítomnosti operačních systémů v mobilech, nalistujte podrobný článek se srovnáním smartphonů a klasických telefonů. Třeba vás překvapíme porovnáním výhod i nevýhod obou kategorií.

 

Vyberte si nový telefon s naší pomocí! Telefony na českém trhu jsme rozdělili dle ceny, za kterou se dají pořídit, zároveň jsme je rozdělili dle funkční výbavy. Záleží jen na vašem uvážení, jaké prvky výbavy preferujete, z obsáhlého přehledu si zaručeně vyberete svého favorita.

 

Pokud nevěříte fotomobilům, že dokáží zachytit kvalitní snímky, po přečtení článku z rubriky Jak fotit mobilem můžete změnit názor. Objevte i vy krásu černobílé fotografie, kterou vytvoříte pomocí vašeho telefonu.

 

Z aktuálních událostí se věnujeme i krizi kolem krachu mobilní divize Benq-Siemensu a ohlédneme se i za uplynulým veletrhem Invex na brněnském výstavišti.

 

Vše se točí kolem hudby

Na Nokii N95 se v redakci těšíme opravdu hodně, nahlédněte i vy na její příjemné tvary a bohatý seznam funkcí. Kapesní počítač E-Ten X500 dostal do výbavy GPS modul, který vám najde cestu. Jak se vám líbí?

 

Nokia 6151 je na první pohled nudný mobil. Při průzkumu její výbavy však narazíte na UMTS, jehož využití kvůli absenci přední kamery spočívá hlavně v přesunu dat. Decentní design a povedená klávesnice honosí tento přístroj, pochvalu zaslouží i slot pro paměťovou kartu.

 

Roztomile hezký, roztomile levný. Takový je mobil LG KG320S, který svojí velikostí zapadá do kategorie velmi malých telefonů. 128MB paměť, stylový tenký design s plochou klávesnicí dávají tušit, že tohle LG bude hitem mezi fanoušky netradičně vypadajích telefonů.

 

Už se vám mobil v ruce někdy točil? Kupte si Samsung X830, jehož otočná konstrukce patří mezi raritní řešení těla telefonu. Tenká tyčinka vypadá jako MP3 přehrávač, obsahuje 1GB paměť pro hudební soubory a dokonce si z ní zavoláte a pošlete zprávu. Zvyknete si však na úzkou klávesnici?

 

Příznivci značky Motorola už stojí ve frontách v obchodech s mobily, aby si zakoupili novou blyštivou Motorolu Krzr. Proč také ne, když její funkční výbava uspokojí téměř každého, úchvatný design tenkého těla a precizní zpracování véčkové konstrukce zaslouží oprávněnou pochvalu.

 

Sony Ericsson Z610 je robustní véčko s lesklým krytem, který ukrývá skvěle čitelný OLED displej. Stylový design je doplněn o špičkové funkce, mezi kterými nechybí UMTS, podpora paměťových karet a kvalitní 2Mpx fotoaparát. Nepochopitelně ale chybí rádio a také zamrzí jeho vyšší pořizovací cena.

 

Nokia E50 je typický reprezentant telefonu pro práci. Jeho štíhlé tělo ukrývá velké překvapení – nejnovější Symbian. Velkou 70MB paměť lze rozšířit, propracované hlasové ovládání zase urychlí práci. Každého uživatele potěší na jedničku zvládnuté organizační a pracovní funkce.

 

Prvním vysouvacím telefonem hudební řady Walkman od Sony Ericssonu je model W850i. Futuristický design je doplněný o oranžově podsvícené prvky a samozřejmě skvělý hudební přehrávač. Při práci s telefonem využijete multitasking, pro zábavu je nachystána 1GB paměťová karta, špičková sluchátka a 2Mpx fotoaparát.

 

Nástupce mimořádně úspěšné řady komunikátorů Compact nese označení HTC P3300. Přístroj malých rozměrů lze díky trackballu ovládat jednou rukou, z funkcí lze vyzvdihnout přítomnost GPS.

 

Sony Ericsson W950i je v mnoha ohledech výjimečný. Jde o první chytrý telefon od Sony Ericssonu, který patří do hudební řady Walkman. Také je vybaven zcela plochou klávesnicí, dotykovým ovládáním a ohromnou 4GB pamětí.

 

Provětrejte paměti vašich telefonů s novými programy a hrami z našich odborných rubrik. Pokud sháníte Bluetooth sluchátka, přečtěte si recenze na dvě hansdfree od firmy Plantronics.

  

Příští Mobility vychází 14. prosince!

V prosinci se dočtete o nejlepších mobilních dárcích pod stromeček! Mezi testovanými telefony najdete luxusní Nokii 8800 Sirocco, véčko Sony Ericsson Z710 a spoustu dalších.

Diskuze (23) Další článek: Jedinečná galerie: tak fotí mobilní telefony!

Témata článku: , E-Ten X500 , E-Ten X500+, HTC P3300, Nokia 6151, Nokia E50-1, Nokia E50-2, Samsung X830, Sony Ericsson W950i, F +, MOBI, Žďár, #cd, Futuristický design, Mobil, Listopad, Jak