Lit chce být jako Instagram. Navíc za „lajky“ a zhlédnutí odmění v kryptoměně

Stories, nebo-li příběhy jsou fenoménem sociálních sítí. Nastartoval je Snapchat a dnes jsou součástí Instagramu i dalších služeb Facebooku. Tchajwanská aplikace Lit přišla s nápadem, jak příběhy, které za 24 hodin od zveřejnění samy zmizí, posunout ještě dál. Za jejich sledovanost začala autory vyplácet v kryptoměně.

Tato kryptoměna se nazývá Mithril (MITH) a je vytvořena jako standardizovaný ERC-20 token na blockchainu Etherea. Její maximální počet mincí, který bude vypuštěn do oběhu je 1 miliarda MITH, přičemž 350 milionů jednotek bude v příštích letech postupně uvolněno v rámci tzv. sociální těžby (social mining). 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Lit funguje na podobném principu jako Snapchat či Instagram, ačkoliv je zde zatím minimum efektů pro příběhy a službu zatím využívá jen pár tisíc nadšenců. „Sociální těžba” však funguje a odměnu za příspěvek vždy vidíte v pravém dolním rohu u příspěvku.

Proces funguje tak, že když v sociální síti Lit vytvoříte nějaký příspěvek, začne se během 24 hodin počítat jeho dosah v síti. Do něj se započítává sledovanost a počet likes, díky kterým je pomocí pevně daného algoritmu spočítána odměna autorovi.

Ačkoliv služba v konkurenci obrů typu Facebook či Twitter zřejmě nemá moc velkou šanci se prosadit, její vize je jasná a vcelku zajímavá. Odměňováním za příspěvky chce uživatele donutit vytvářet, co nejkvalitnější obsah, protože lepší obsah znamená víc lajků, a tím pádem i větší odměnu. Služba je ke stažení jako mobilní aplikace pro Google Android a Apple iOS.

Mithril a sociální těžba v kostce:

Váš názor Další článek: Xiaomi Mi A2 bude Mi 6X s čistým Androidem. Příjemná vyšší střední třída dorazí v létě

Témata článku: , , , , , , , , , , Function, Příspěvek, Maximální počet, Odměna, Sociální síť, Zhlédnutí, Lit, Etherea, Apple IOS, Podobný princip, Lít, Velká šance, Sledovanost, NAVIC, Jak,