Luštěninou o zeď s Fotografií týdne

Víte, že za jedinou fotku z mobilu od nás můžete každý týden dostat gigabajty značky Kingston a triko MobilMania?
KingstonLogoNew.jpg
Partnerem soutěže je a ceny pro vítěze věnoval Kingston

„O lidské hlouposti“, takové fotografie bychom tu dnes měli spatřit. Žel můžeme být rádi, že tu vůbec něco uvidíme. Úmyslně jsme nezvolili za téma např. „strom“, „dům“, protože je nám jasné, že by následoval příliv výcvaků a fotografií o ničem, mezi kterými by se snad pár lepších s nápadem našlo. Raději jsme tedy rovnou zvolili téma, které myšlenku obsahuje. Bohužel, celkový počet fotografií se za 7 dní stěží rovná pěti, a tak se dnešní článek ponese v trochu monotónnějším duchu. Výhercem se stává bwian se svojí kreativní hráškovou fotografií s názvem „...o lidské hlouposti...“ (Sony Ericsson k800i). Autor ve svém domácím ateliérku vyfotil známé „škoda vrhati luštěninou o zeď“. Perfektní technické provedení a dobře zvolená editace tuto myšlenku podtrhují.

Klepněte pro větší obrázek
bwian „...o lidské hlouposti...“ (Sony Ericsson k800i) 

Další hezkou fotografii v kategorii dodal opět bwian s jeho ztvárněním hesla „...Evropě to osladíme...“ (Sony Ericsson k800i). „Hledáš lidskou hloupost, nejlépe značně koncentrovanou? Tak jdi do politiky,“ mohl by jeden říct. Nejspíš valná většina souhlasí, a cukrová mapa Evropy na parodii přihlouplého titulku skutečně sedí jak ulitá. V kontextu dění poslední doby člověka napadá kacířská otázka, nebyl ten cukr v reklamě jen přemalovaný koks?

Klepněte pro větší obrázek
bwian: „...Evropě to osladíme...“ (Sony Ericsson k800i)

Tím jsme vyčerpali snímky zařazené do tématu FT, snad už nám zbývá jen ironicky poděkovat za ulehčený výběr, pět snímků není opravdu mnoho, o to víc nás těší, že ten výherní je skutečně super! Dále přichází na scénu Grimjaurovo zachycení „Nového zámku ve Studénce“ (Sony Ericsson k790i). Historická stavba je hezky zakomponovaná do přilehlého parku, stejně tak je pěkné využití okolního porostu jako přírodního rámu. Fotografie vznikla spojením šesti hotových fotografii do jednoho panoramata . V zámku se nachází muzeum kolejových vozidel dříve slavné fabriky Vagonka Studénka. Součástí expozice, která se nachází ve věži nalevo je i atraktivní model obří železnice. Doporučujeme navštívit.

Klepněte pro větší obrázek
Grimjaur „Nový zámek ve Studénce“ (Sony Ericsson k790i)

Máme-li určit nejlepší fotografii, která neprošla žádným editorem, zastavíme se u uživatele .abused a jeho „Kočičáka“ (Motorola Zine ZN5). Fotografie samotná má mnoho vad na kráse, především v kompozici, a tak snímek těží především z roztomilého tvorečka a dobré TK (technická kvalita). Mobil svou práci odvedl dobře. Dalo by se hovořit o první Motorole, která skutečně fotí k světu. Celá scéna je pod palbou ostrého slunce, a tak bychom čekali nějaká ta přepálená místa, zvláště pak ve světlém kožíšku. Nebo bez nich, ale za cenu tmavého zbytku. Milé překvapení je, že to Motorola zvládla bez kompromisů, pozadí je v pořádku a kožíšek? Ač je světlý, kresba se v něm neztrácí. Při pohledu na LCD monitorech doporučujeme přímý směr pohledu, ale kresba tam skutečně je a tak by měla být vidět i po vytištění z dobře nastavené tiskárny. Na mobil minimum šumu, reálné barvy, skvělý dynamický rozsah... Podtrženo a sečteno, Zine ZN5 a jeji integrovaný Kodak nefotí vůbec špatně a výrazně napravuje reputaci jinak fotograficky neschopným Motorolám.

Klepněte pro větší obrázek
.abused „Kočičák“ (Motorola Zine ZN5)

Tímto se s Vámi pro dnešek loučíme a všem jmenovaným gratulujeme. Díky patří i té hrstce, co se alespoň obtěžovala do popisu napsat „FT“. Fotografií bylo opravdu málo, o to ale každá taková cennější. Rádi Vám proto dáme oddych, téma na příští týden je zcela volné, veškeré rozhodování je tak čistě na Vás. Věříme, že to povede ke zvýšení kvalit snímků, a za týden ahoj!

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Pro vítěze Fotografie týdne je připravena 2GB microSD s redukcemi a USB čtečkou, nebo 4GB USB „fleška“

 

Diskuze (5) Další článek: Dva roky aktualizace map zdarma k TomTomu Go

Témata článku: , Motorola Zine ZN5, Sony Ericsson K790i, Sony Ericsson K800i, Celá scéna, Železnice, F +, Atraktivní model, Fotograf, Zeď, Ostré slunce, Milé překvapení, Foto, Luštění