Luxus potřetí: LG Prada s Androidem

Spolupráce LG a módního domu Prada pokračuje. Nový luxusní smartphone zaujme designem i výbavou. V 9mm těle se skrývá upravený Android.

V návaznosti na dřívější spolupráci s módním domem Prada představilo LG nový smartphone. Prada phone 3.0 je, jak ostatně napovídá číslice v názvu, třetím počinem vzájemné spolupráce. Jde o stylový přístroj navazující na tradici svých předchůdců, kombinuje elegantní design a funkce moderního chytrého mobilu. Prodávat se začne na začátku příštího roku, výjimečnosti tohoto modelu bude odpovídat i cena, kterou lze na základně jeho předchůdců odhadnout lehce přes 20 tisíc korun.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prada není žádná tuctovka, to jí musíme nechat

Třetí Prada je dotykový smartphone bez klávesnice osazený operačním systémem Google Android. Na začátku prodeje půjde o verzi 2.3 Gingerbread, později se počítá s aktualizací na verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Prada nabídne svým uživatelům speciálně upravené uživatelské rozhranní, aby nebyla narušena designová linie přístroje. V menu telefonu a na ikony bude použita jen černá, šedá a bílá barva.

9 mm luxusu

Co do fyzických parametrů je Prada kvádr s rozměry 128 × 69 × 9 milimetrů, hmotnost výrobce neupřesnil. Novinka se může chlubit velkým 4,3palcovým TFT displejem s rozlišením WVGA (800 × 480). Na displej použilo LG technologii Nova Plus, což můžeme chápat jako vylepšený Nova displej známý z modelu Optimus Black, respektive vylepšené IPS LCD. Hodnotu jasu uvádí LG 800 nit (kandela na metr čtvereční). LG slibuje skvělou čitelnost i na sluníčku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Logo Prada zdobí přední i zadní stranu, tloušťka přístroje je pouhých 9 mm

Novinka je vybavena 1GHz dvoujádrovým procesorem OMAP4430, 1 GB pamětí RAM a osmi gigabajty uživatelské paměti. Ta je rozšiřitelná pomocí paměťových karet microSDHC o dalších 32 GB. Co se týče konektivity a sítí, nová Prada podporuje všechny pásma sítě GSM i 3G včetně HSPA+ až do rychlosti 21 Mb/s. Nechybí Wi-Fi, Bluetooth 3.0, A-GSP a připojení k počítači přes USB 2.0.

Klepněte pro větší obrázek
Grafické úpravy v menu. Foto: The Verge

Prada nabízí vše potřebné i na poli multimédií, má hudební přehrávač s podporou nejrozšířenějších formátů, 3,5 mm konektor pro sluchátka, FM rádio. Telefon disponuje 8MPx fotoaparátem s automatickým ostřením, který dovede nahrávat Full HD video s frekvencí 30 fps. O výdrž se postará 1 540 mAh Li-Ion baterie.

Klepněte pro větší obrázek
Elegantní je i balení, navíc s bohatým příslušenstvím

Přímo v balení najde nový majitel bohaté příslušenství v podobě koženého pouzdra, sluchátek, Bluetooth handsfree a držáku.

PRADA phone by LG 3.0 ve zkratce:

  • rozměry: 128 × 69 × 9 mm
  • displej: TFT, 4,3'', Nova Plus, 800 × 480, 800 nit
  • sítě: 850/900/1800/1900 MHz, HSPA+ 900/1900/2100
  • konektivita: USB 2.0, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, 3,5mm jack
  • paměť: 8 GB, 1 GB RAM, microSDHC (až 32 GB)
  • baterie: 1 540 mAh
  • procesor: dualcore OMAP4430 1 GHz
  • hardware: A-GPS, akcelerometr
  • operační systém: Android 2.3 (Gingerbread)
  • fotoaparát: 8 MPx, autofocus, Full HD video (1 920 × 1 080 ), 30 fps
  • ostatní: FM rádio, audio (MP3, AAC, AAC+, aAAC+), video (MPEG4, H.264, DivX)
Diskuze (22) Další článek: Mobilní reklama: jedna z mála věcí, která Applu příliš nejde

Témata článku: LG, , , , LG Optimus Black, LG Prada 3.0, #Android, Designová linie, Pot, Lux,