Luxusní, ale také velmi drahé. Pod druhé hodinky se systémem Wear OS 3 se podepsala nečekaná značka

  • Více než rok od premiéry je situace s Wear OS 3 žalostná
  • Na trhu jsou zatím akorát hodinky od Samsungu
  • Po roce se k nim přidá druhý model hodinek

Už je tomu více než rok, co Google představil svůj systém Wear OS 3, který měl ambice oživit skomírající trh s chytrými hodinkami se systémem od Googlu.   Přesto jsme se spíše dočkali jen slibů a planých prohlášení. Po mnoha měsících od premiéry na tomto systému běží jen hodinky řady Samsung Galaxy Watch4. A hodinky dalších slíbených značek jsou, až na ty od Googlu, které dorazí na podzim, zatím v nedohlednu.

O to více překvapivý je teď nečekaný příchod dalších hodinek s tímto systémem. Jedná se o luxusní chytré hodinky Montblanc Summit 3. Titanový model s kruhovým displejem a velikostí 42 mm dostal i otočnou korunku pro ovládání a dvojici tlačítek. Displej hodinek by měl být samozřejmě dotykový.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
MontBlanc Summit 3 jsou luxusní hodinky, které jsou po Galaxy Watch4 Samsungu teprve druhé na trhu se systémem Wear OS 3

Firma zatím hodinky představila jen stručnou tiskovou zprávou, ve které se dočteme, že je pohání hodinkový procesor Snapdragon Wear 4100+, který si v poslední době oblíbilo více výrobců. Hodinky nabídnou také slušnou porci senzorů pro měření kroků, srdečního tepu, kyslíku v krvi a myslelo se také na spánkovou aktivitu. Vše pak zastřešuje již zmíněný Wear OS 3, který je zde v „čisté“ podobě, jen s vlastními ciferníky. Hodinky se dále pyšní navigací či bezkontaktními platbami.


Nejoblíbenější chytré hodinky

Apple Watch SE 40mm Apple Watch SE 40mm
nabízí 50 obchodů za ceny od 5 490 Kč
Porovnat ceny
Apple Watch Series 9 45mm Apple Watch Series 9 45mm
nabízí 68 obchodů za ceny od 9 990 Kč
Porovnat ceny
Garmin fenix 7 PRO Sapphire Solar Garmin fenix 7 PRO Sapphire Solar
nabízí 27 obchodů za ceny od 16 159 Kč
Porovnat ceny
Xiaomi Redmi Watch 4 Xiaomi Redmi Watch 4
nabízí 60 obchodů za ceny od 2 030 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené chytré hodinky


Co bohužel Montblanc nezmiňuje, je výdrž, ovšem neočekáváme výrazný rozdíl proti předchozím modelům, které s jednodenní výdrží laťku nenastavily moc vysoko. Co však ale známe, je cena, která je prémiová jako samotná značka. Hodinky totiž startují na ceně 1 250 EUR, což dělá zhruba 31 tisíc korun. Prodávat se začnou na vybraných trzích od 15. července.

Představení Wear OS 3 od Googlu:

Zdroj: 9To5Mac

Diskuze (1) Další článek: Skvělé, působivé a úplně zbytečné. Na hodinkách Apple Watch už spustíte videa z YouTube

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , Montblanc summit, Montblanc, Snapdragon Wear, Systém, Model, Luxusní, Značka,