Lze dobít O2 kartu dvakrát ze stejného kupónu?

Kupón za 250 Kč, dobito 500 Kč. Návod, jak na to, si můžete prohlédnout na videu. Opravdu to funguje, nebo je za tím nějaký háček?

Pokud patříte mezi uživatele předplacených karet, určitě jste si již nejednou povzdechli nad rychlostí, kterou se snižuje stav vašeho kreditu. Myšlenka na získání dodatečného kreditu při dobíjení je jistě lákavá, obzvlášť, když by šlo rovnou o dvojnásobek.

Na internetu se objevil následující návod jak dvakrát dobít O2 kartu jedním kuponem. Na poměrně přesvědčivém videu předvádí dvojice hlučných bratří, jak „vyždímat“ z jednoho kuponu dvojnásobný kredit. Vše co k tomu potřebujete je dobíjecí kupon a pevná telefonní linka v síti O2.

Jak na to? Funguje to?

Postup je naprosto shodný s tím, který při dobíjení své předplacenky používáte běžně. Stačí prostřednictvím klávesnice zadat kód *102*14místný kód O2 kuponu# a během okamžiku vám dorazí SMS potvrzující připsání dobité částky. Do této chvíle se jedná o běžný postup při dobíjení. Teď přichází na řadu pevná linka. Na její klávesnici vytočte kód *102*14místný kód O2 kuponu*číslo O2 karty# a odešlete ho jako hovor. Dle videa je třeba tuto operaci uskutečnit do 30 minut od prvního nabití a dojde k opětovnému navýšení kreditu.

Po zhlédnutí videa jsem se samozřejmě rozhodl, že vše okamžitě vyzkouším. Pospíchal jsem proto koupit dobíjecí kupon a informaci co nejdříve ověřit. Nedokážu říct, zda operátor v systému dobíjení skutečně měl takovouto trhlinu a nebo dokázal zakročit s rychlostí, která mu jindy není vůbec podobná. Tak či onak, odeslání kódu jsem zkoušel ze tří pevných linek a kýžený úspěch se bohužel nedostavil. Po zadání kódu se ze sluchátka pevné linky ozvalo jen „Volané číslo neexistuje“, žádná hláška o chybě dobíjení nebo o tom, že číslo kuponu již není platné.

Jste zvědaví?

Pokud jste zvídaví a máte chuť, můžete si to samozřejmě vyzkoušet a podělit se s námi o své zkušenosti. Nejlépe pak v tomto vlákně v našem diskuzním fóru. Bylo by to sice krásné, ale obávám se, že žádný takový fígl neexistuje. Nicméně protagonistům videa se podařilo na sebe upoutat pozornost, což pravděpodobně byl původní záměr.


Doplněno: vyjádření O2

Tikový mluvčí O2, Martin Žabka, k tomuto případu říká: "Pohledem do našich interních záznamů jsme zjistili, že celá akce proběhla 24.6.2007. Prvních 250 Kč bylo dobito pomocí voucheru zasláním kódu přes USSD, dobití druhých 250 Kč ale proběhlo zcela korektně a standardně přes elektronické bankovnictví, dvě minuty po dobití kuponem. To znamená, že kupón dvakrát použit nebyl a celá nahrávka je podvrh."


Tipy pro dobíjení O2 karty

Jak pro zákazníky s předplacenou kartou, tak s tarifem může být zajímavé dobíjení z účtu tarifního zákazníka. Paušálnímu číslu jsou za dobití připsány Benefit body (v poměru dobitá částka bez DPH/30), dobitá částka je zároveň započtena do minimálního měsíčního plnění tarifního zákazníka. Zákazník s předplacenou kartou získá:

  • 3 % z dobíjené částky
  • 5 % z dobíjené částky se službou O2 Spolu a O2 Duet (již nelze aktivovat)

Dále zde máme bonusy při dobíjení z pevné linky a kredit navíc z programu Benefit pro předplacené služby.

  • 5 % při dobití kreditu prostřednictvím pevné telefonní linky (do konce roku 2007)
  • 5 – 50 % z dobité částky z programu O2 Benefit pro předplacenou službu, více informací o výpočtu bonusových procent najdete v této bleskovce

Pokud dobíjíte z účtu tarifního zákazníka nebo pevné telefonní linky a zároveň máte nárok na bonus z programu Benefit pro předplacené karty, pak se tento bonus vypočítává z dobíjené částky navýšené o bonus 3 % a nebo 5 %.

Příklad: Z paušálního čísla dobijete částku 300 Kč. Standardně tedy získáte bonus 3 % a ke stávajícímu kreditu se přičte částka 309 Kč. Z té pak plyne bonus 5 - 50% z programu Benefit pro předplacenou kartu. V závislosti na výši bonusu z programu Benefit tedy celkově získáte navíc částku v rozmezí 24 až 164 Kč.

Operátoři také často lákají na časově omezené dobití s bonusem v obchodním řetězci nebo jinou formou, informace o aktuálních nabídkách můžete najít na našem fóru.

Diskuze (47) Další článek: Posílejte peníze SMSkou

Témata článku: , , Kupón, Následující návod, Karta, Telefonní linka, Běžný postup, Duet, Kup