Made in Czech Republic: Nové reproduktory Acoustique Quality přidávají podporu aptX

Na jaře 2017 se redakcí prohnaly české reproduktory Acoustique Quality M23BT s Bluetooth konektivitou a nadchly nás. Vytýkali jsme snad jen absenci pokročilých kodeků. A právě to řeší nástupnická generace AQ M24 BT s podporou aptX.

Novinka dostala palcový výškový měnič s neodymovým magnetem, silnější basy a zcela nový Bluetooth modul. Podpora kodeků aptX umožňuje přehrávat hudbu v CD kvalitě i při bezdrátovém přenosu. Implementaci technologie aptX Low Latency pak ocení především ti, pro které je klíčová perfektní souhra obrazu se zvukem (a nemusí to být jen hráči). Specialitou je režim Party mód, který umožňuje připojení dvou bezdrátových zařízení zároveň. Ta se následně mohou při přehrávání libovolně střídat.

Modernizace se dočkal i čelní panel. Je menší a vystupuje z průzvučné tkaniny. Led dioda informující o zvoleném vstupu prosvítá skrze inovované logo a otočný volič ovládá nejen napájení a hlasitost, ale také přepínání mezi jednotlivými zdroji. Kromě bezdrátového připojení totiž AQ M24BT disponují i dvěma analogovými vstupy s konektory RCA. Uživatelé tak mohou pomocí přibaleného RCA-Jack kabelu snadno připojit i počítač nebo televizor a poslední vstup využít například pro připojení gramofonu.

Reprosoustavy ukrývají výkonný digitální zesilovač přizpůsobený použitým měničům, poskytnou tak sinusový výkon 2 x 30 W. O prezentaci basů a středních frekvencí se stará 5" polypropylenová membrána, které v oblasti výšek sekunduje moderní 1" kalota s neodymovým magnetem. Posluchači se tak mohou těšit na vyrovnaný projev s velkým množstvím detailů. Specialitou výrobce je pak ručně pájená výhybka, která zajišťuje správné rozdělení jednotlivých frekvencí.

Nové reprosoustavy AQ M24BT se právě začínají prodávat, koupíte je přímo na webu výrobce AQaudio.cz  za 7 490 Kč.

Diskuze (8) Další článek: Smartphony Huawei a Honor dostávají Android 9 a novou verzi prostředí EMUI

Témata článku: , , , , Low Latency, Velké množství, Magnet, Výstup, Republic, Připojení, Reprosoustava, Podpor, Reproduktor, Membrána, Čelní panel, Neodymový magnet, Bas, Otočný volič, Bezdrátový přenos, Modernizace, Nový reproduktor, Bezdrátové připojení, Made, Měnič, RCA