MagBak Halo je dezinfekční čistička na smartphony. Zničí bakterie i koronavirus

Doba pandemie dala vznik mnoha nápadům a projektům, mezi nimi i zařízení, které má dezifinkovat telefony od virů a bakterií. Myšlenka je taková, že zatímco si budete v koupelně umývat ruce, vložíte svůj smartphone do zařízení tvarem připomínající toustovač. V něm se telefon nebude péct, ale dezinfikovat od nežádoucích mikroorganismů. Po půl minutě automaticky vyjede ven vyčištěný.

Sanitizér bude pracovat za sucha se systémem ultrafialového světla, žádným způsobem tedy nepoškodí ani telefony bez voděodolné ochrany. Proti univerzálním sanitizérům se díky většímu počtu LED diod emitujících UV světlo a krátké minimální vzdálenosti od povrchu vyzáří na telefon až 16× vyšší dávka paprsků s dezinfekčním účinkem. Množství potřebné ke zničení koronaviru přesahuje jeden cyklus 1,4násobně.

Krabička o rozměrech 185 × 135 × 45 mm má vnitřní silikonovou část a vnější šasi z hliníku. Rozměry jsou zvoleny tak, aby se dovnitř vešla většina současných smartphonů klasické konstrukce. Zařízení se hodí nejen do domácnosti, ale i do hotelů, stravovacích zařízení, na veřejné toalety a další místa, kde je prostor k osobní hygieně a umývání rukou.

Jeden kus sanitizéru MagBak Halo lze nyní zakoupit na Kickstarteru za zvýhodněnou cenu 149 dolarů, běžně se pak má prodávat za 199 dolarů. Projekt už vybral 141 tisíc dolarů (cca 3,3 milionu korun) z požadovaných 35 tisíc. Distribuce má začít v září letošního roku.

Diskuze (4) Další článek: Na internet unikly ciferníky z hodinek Galaxy Watch 3. A známe i další detaily

Témata článku: , , , , Tous, Baktérie, Rozměr, Zařízení, SMA, Čistička, Halo, Telefon, LED, Bakterie, Dolar