Magellan Echo: chytré, sportovní a s baterkou na rok

Chytré hodinky, které nemusíte každý večer sundat kvůli nabíjení. Chytré hodinky, které vám budou dělat sparring partnera. Magellan Echo.

Slavné jméno světa GPS se vrací v podobě chytrých sportovních hodinek Magellan Echo. O sportovní funkce se starají aplikace ve smartphonu (Strava, MapMyRun, Wahoo Fitness, iSmoothRun a další se mohou přidat na základě dostupného API). Přes Bluetooth připojené hodinky pouze zobrazují výstupní informace. Magellan Echo se tak odklání od koncepce soběstačných sportovních hodinek z posledních let a podobají se spíše moderním chytrým hodinkám konstruovaným primárně jako doplněk smartphonu.

Klepněte pro větší obrázek
Magellan Echo. Zatím tyto tři barvy, další přijdou v polovině roku.

Vypadá to ale, že si Echo bere to lepší z obou světů – funguje jako partner telefonu a výdrž baterie má jako staré dobré rafičkové hodinky. V nadpisu tiskové zprávy Magellan uvádí „až 12 měsíců“, dále v textu už je to jen 6 až 11 měsíců podle intenzity používání. O napájení se stará knoflíková baterie, kterou si uživatel zvládne sám vyměnit. To mimo jiné znamená, že se hodinky nenabíjí a tedy je není nutné odkládat, jako je to běžné u dnešních chytrých hodinek.

Není to ale jen pasivní displej na zápěstí, poslouží také jako jednoduchý dálkový ovladač pro sportovní aplikace (start/stop/lap) a třeba i hudební přehrávač. Telefon přitom může být bezpečně uložený v batohu, hluboko v kapse apod.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Magellan Echo v reálném čase zobrazuje řadu informací, např. čas, vzdálenost, rychlost a tepovou frekvenci (tedy za předpokladu, že si připlatíte za hrudní pás). Mezi jednotlivými obrazovkami se přepíná klepnutím do „ciferníku“. Pokud zrovna nesportujete, displej ukazuje datum a čas.

Hodinky se připojují přes Bluetooth 4.0, čímž je také omezena kompatibilita: v současnosti jsou to iPhone 4S, 5, 5C, 5S, iPod Touch 5, iPad mini, iPad 3. a 4. generace. Androidy zatím vyjmenovávat nebudu, jednak jich každým dnem přibývá, ale hlavně aplikace pro Android bude hotová v polovině roku 2014.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Magellan Echo váží 44 gramů a jsou odolné proti vodě (IPx7, tedy do sprchy ano, na plavání už ne). Za hrudní pás si budete muset připlatit.

Existují dvě verze balení, základní stojí 4 190 Kč, balení s hrudním pásem (monitor srdečního tepu) přijde na 5 490 Kč, prodej by měl začít během dvou týdnů.

Diskuze (6) Další článek: Galaxy Ace Style: první Samsung nižší třídy s Androidem KitKat

Témata článku: , , , Apple iPad mini, Apple iPad mini (2. generace), Apple iPad mini (2. generace) 128GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 128GB Wi-Fi, Apple iPad mini (2. generace) 16GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 32GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad mini (2. generace) 64GB 4G, Apple iPad mini (2. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad mini 16GB 3G, Apple iPad mini 3, Apple iPad mini 3 128GB LTE, Apple iPad mini 3 128GB Wi-Fi, Apple iPad mini 3 16GB LTE, Apple iPad mini 3 64GB LTE, Apple iPad mini 3 64GB Wi-Fi, Apple iPad mini 32GB 3G, Apple iPad mini 32GB Wi-Fi, Apple iPad mini 4, Apple iPad mini 4 128GB LTE, Apple iPad mini 4 128GB Wi-Fi, Apple iPad mini 4 16GB LTE