Mall Pay vylepšil mobilní aplikaci. Potvrzování plateb bude pohodlnější

Fintechová služba pro odložené platby Mall Pay vylepšuje mobilní aplikaci. Místo ověření platby přes SMS zprávu využívá nově push notifikaci. Pokud algoritmus platbu skipovací kartou vyhodnotí jako bezrizikovou, proběhne ověření a potvrzení zcela na pozadí bez nutnosti jakékoli interakce ze strany zákazníka. Tímto způsobem by se do budoucna mělo potvrzovat až 70 % všech plateb.

Obliba nákupů přes mobilní zařízení rostla i během koronavirové pandemie. Odborníci na e-commerce očekávají, že během letošního roku bude 60 % objednávek realizováno na mobilu nebo tabletu, desktop (počítače a notebooky) už má být v menšině. E-shopy se tak musí vyrovnat s další výzvou, tzv. „m-commerce gap“.

60 % zákazníků objednává přes mobil

Mobilní platformy mají totiž výrazně horší konverzní poměr (tedy menší podíl lidí, kteří si zobrazil produkt a pak jej skutečně nakoupí) než desktopy, a to v rozmezí od 10 do 20 %. Mall Pay tak chce pomocí pohodlnější mobilní odložené platby napomoci větší oblibě nákupů přes mobilní platformy. Fintech uvedl, že mobil pro objednávku využívá přes 60 % jeho uživatelů. 

Nadále proto hodlá investovat do vývoje mobilní aplikace. Poslední vylepšení se týkalo spuštění ověření platby telefonem, tedy pomocí gesta, otisku prstu nebo FaceID. Nahrazení původní verifikace pomocí SMS kódu zkracuje odložení platby, takzvaný „skip“, na zlomek původního času. Stejného zjednodušení se dočkalo i přihlášení do aplikace.

Aplikace Mall Pay ke stažení:

Váš názor Další článek: Mobil místo kamery. Videoklip od Emmy Drobné natočil Samsung Galaxy S21 Ultra

Témata článku: , , , , , , , , Ověření, Rozmezí, Mobil, Pay, AppStore, Mobilní zařízení, Potvrzování, Mall, Platba,