Mall.cz otevřel QR obchod. Je nalepený na zdech metra

Drogérie nalepená na zdi. Kdo to kdy viděl? Nakupuje se mobilem, zboží pak zadarmo přijede až k vám domů.

Možná už jste viděli video z Koreje, kde Tesco rozjelo zajímavý koncept obchodu nalepeného na zdi. V českém internetovém obchodě Mall.cz se nechali inspirovat a přicházejí s podobným řešením. I když je pravda, že zatímco na východě z toho byl skutečný zisk, u nás jde spíš o opravdu povedenou reklamu.

Místem činu se staly pražské stanice metra, jsou hned čtyři, konrétně Anděl, Muzeum, Náměstí Republiky a Flora.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jak to funguje? Z Android Marketu nebo App Storu stáhnete aplikaci, spustíte, namíříte telefon na QR kód u požadovaného zboží (ano, dostatečně velký i pro telefony bez autofokusu), zvolíte způsob dodání, vyplníte kontaktní údaje a můžete nasednout do metra. Celé to zabere pár desítek sekund, rozhodně méně, než běžný nákup v drogerii.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Proč drogerii? V Mall.cz si vybrali zrovna tento sortiment, což dokazuje, že jde skutečně spíše o marketing. Každopádně prací prášky, aviváže, pleny, čistící prostředky nebo holicí strojky budete moci v metru nakupovat až do Vánoc.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Společný projekt virtuální prodejny nám přijde jako skvělý způsob, jak zákazníkům přinést něco netradičního, výhodného a zábavného, navíc drogerie se u našich zákazníků setkává s velkým ohlasem. Oblíbené značky produktů nabízíme zákazníkům za výhodné ceny a s doručením až domů, takže se zákazník nemusí tahat s těžkými taškami,” vysvětluje Per Král, marketingový ředitel Mall.cz.

A kromě toho, že si můžete zboží vyzvednout osobně v některé z prodejen, Mall.cz slibuje doručení službou DPD zdarma. Zkusíte to?

Klepněte pro větší obrázek

Nemáte telefon s Androidem nebo iPhone? Ani pak se nemusíte obávat, QR kódy vedou na webovou verzi, se kterou si poradí i ostatní telefony. Ale aplikace je to povedená:

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

I samotné „otevírání nové prodejny” bylo velkolepé, jak se MALL.CZ pochlubil na Twitteru. A ani předcházející instalace nebyla žádná legrace, ještě za běžného provozu metra těsně před půlnocí, jak můžete vidět na fotkách.

Klepněte pro větší obrázek

Tohle se Mallu opravdu povedlo. I když se asi nedá předpokládat, že by si všichni začali v metru nakupovat prací prášky, jde o skvělý nápad, jak využít QR kódy v terénu. A možná si i vy všímáte, že už se masově rozšiřují a používají je i ti, kteří ještě před pár týdny netušili, o co jde.

Diskuze (38) Další článek: Nokia 800: Finům utekly fotky prvního WP7 telefonu

Témata článku: , , , , , , Apple iPhone 4GB, Flora, Mall, Náměstí Republiky, Metr, Velký ohlas, Obchod, Skvělý nápad, DPD, Společný projekt, Běžný nákup, Skvělý způsob,