Máte poslední verzi Google Play? Market na Androidu můžete nově velmi snadno aktualizovat

Pokud vám u vašeho smartphonu nefunguje stahování aplikací her, děje se tak často proto, že nemáte poslední verzi aplikace Google Play. Při zjištění nové verze se totiž primárně stahuje aktualizaci obchodu, poté se Google Play ukončí a znovu naběhne, resp. problikne, a až poté se začnou stahovat hry a aplikace, které jste se rozhodli zakoupit nebo vyzkoušet. Nově je možné přímo v mobilní aplikaci zjistit aktuální verzi Google Play, resp. se dotázat na dostupnou aktualizaci.

Stačí v Google Play kliknout na vaší ikonu v pravém horním rohu a dále pak na Nastavení - Informace, kde se objevuje, jak aktuální verze Obchodu Play, tak i tlačítko „Aktualizovat obchod Play“. Až dosud fungovalo dotázání na dostupnou aplikaci Google Play poklepáním na verzi obchodu, o tom však měl tušení zřejmě jen málokdo. Instalace nové verze Google Play je však „tichá“, o provedené aktualizace nejsou v notifikační liště ani stopy.

Samotná možnost ruční aktualizace Google Play se objevila v Androidech po serverovém udpatu. Zatím není dostupná u všech zařízení, ale na smartphony se dostane postupným tempem. V redakci se nám aktualizační tlačítko ukazuje u Androidu 11 i Androidu 12, byť zdaleka ne u všech telefonů, které máme k dispozici. 

Představení služby Google Play Pass:

Via 9to5google

Váš názor Další článek: Jak na Androidu obnovit smazané fotografie? Čím rychleji se do toho pustíte, tím větší šance na záchranu

Témata článku: Google, , , , , , , , Aplikace, Verze, Aktualizace Google Play, Google Play Pass, JPG, Obchod, Poslední verze,